Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 apr 2009 - Anul XIV, nr. 88 (4074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj şi premiere

Concursul şi expoziţia de desene “Simboluri de Paşte”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Casa Prieteniei (Centrul partenerilor externi ai Consiliului Judeţean) din centrul municipiului Suceava a avut loc ieri, la ora prânzului, deschiderea şi festivitatea de premiere a laureaţilor Concursului de desene “Simboluri de Paşte”.

 

„Bravo, copii!”

Circumscris programului „Paştele în Bucovina”, concursul a antrenat elevii dar şi învăţătorii, institutorii şi profesorii îndrumători de la mai multe şcoli din judeţ, juriul selectând din cei peste 400 de participanţi un număr de 215 elevi de la 24 de şcoli.

Expuse pe panouri în foaierul de la parterul imobilului, lucrările cu tematică pascală, realizate în acuarelă, guaşe, carioca sau creioane colorate, au creat un cadru cromatic deosebit care l-a determinat pe preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, să rostească de la intrare „Bravo, copii!”.

 

„Poate-i dădeam primarului Ion Lungu nişte modele pentru oul din centru!”

Centrul Cultural Bucovina a oferit trei premii (în valoare de 150, 100 şi 50 lei), laureaţii fiind, în ordine, Ioana Gontariu, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Codrin-Valentin Rusu, de la Şcoala Nr. 3 Rădăuţi, şi Alexandra Sfichi, de la Şcoala Generală Nr. 10 Suceava.

Preşedintele Gheorghe Flutur a înmânat premiile şi i-a felicitat pe copii pentru „imaginaţie şi lucrările minunate” cu care s-au prezentat la concurs.

„Dacă le vedeam mai devreme - a spus el privind cu încântare desenele - poate-i dădeam primarului Ion Lungu nişte modele pentru oul din centru!”.

 

„O expoziţie minunată, care trebuie evidenţiată”

Directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin-Emil Ursu, a anunţat copiii că se pot pregăti deja pentru un alt concurs de desene, intitulat „Vis de copil în casa bunicilor”, care se va desfăşura în această vară.

Preşedintele CJ Suceava a sugerat ca expoziţia să fie prezentată în zilele care urmează în centrul oraşului, în aer liber, „pentru că lumea va veni să se pozeze la oul din Cartea Recordurilor şi va vedea şi această expoziţie minunată, care trebuie evidenţiată”.

„Numai să avem parte de vreme frumoasă”, a intervenit Constantin-Emil Ursu, la care Gheorghe Flutur a replicat ferm: „Vorbim!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul şi expoziţia de desene “Simboluri de Paşte”.
 Vizualizări articol: 1198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Concursul şi expoziţia de desene “Simboluri de Paşte”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei