Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2009 - Anul XIV, nr. 46 (4032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De Dragobete

Florin Piersic şi Emilia Popescu, aplaudaţi la scenă deschisă de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Au jucat cu sala plină, pentru a treia oară, la Suceava. Îndrăgiţii actori Florin Piersic şi Emilia Popescu au adunat aplauze la scenă deschisă şi aprecieri din partea sucevenilor, în seara de Dragobete, pe 24 februarie, după ce au jucat excepţional piesa „Străini în noapte”.

Inedită a fost intervenţia actorului Florin Piersic, care, înainte de începerea spectacolului, a venit pe scenă, în faţa publicului, cu rugămintea ca cei care nu şi-au uitat telefoanele mobile acasă să le închidă în timpul spectacolului. Rugămintea i-a fost ascultată, şi spectacolul s-a desfăşurat într-o armonie deplină.

 

Întâlnire de suflet, Piersic - Vicoveanca

Actorul şi-a salutat rudele, care au venit să-l vadă pentru a treia oară în acest spectacol, şi-a exprimat marea bucurie de a fi vizitat, la cabină, de Sofia Vicoveanca, dar a mulţumit şi bucovinenilor pentru prezenţa în număr mare la spectacol.

Sofia Vicoveanca a rămas şi la spectacol, bucurându-se, alături de ceilalţi suceveni, „trei sferturi dintre ei rudele mele”, cum a glumit Florin Piersic, de un spectacol complet.

 

Regie de maestru

Succesul acestei piese se datorează şi regiei, care aparţine maestrului Radu Beligan. Marele actor Beligan, care a păşit în al 91-lea an de viaţă, se poate bucura de succesul pe care îl are piesa pe scenele româneşti. Maestrul a avut inspiraţia de a alege doi actori de excepţie: Florin Piersic şi Emilia Popescu, care s-au dovedit a fi cei mai buni pentru acest spectacol.

Decorul a fost realizat de Puiu Antemir, costumele de Irina Schrotter, iar muzica şi ilustraţia muzicală îi aparţine lui Ionuţ Ştefănescu. Piesa este scrisă de francezul Eric Assous, şi este o comedie romantică cu răsturnări surprinzătoare de situaţii, despre seducţie, minciună şi timpul care ne transformă.

 

Poveste simplă şi tulburătoare

Chiar dacă se spune că actorul Florin Piersic umple o sală de spectacol, el a ţinut să precizeze că „piesa se joacă cu mare succes la Bucureşti şi în ţară, pentru că fiecare se regăseşte câte un pic în ea”. Povestea celor doi „străini în noapte” este simplă şi tulburătoare, în acelaşi timp.

Cei doi actori folosesc replici savuroase, dar gesturile, mişcările captivante, zâmbetele, privirile fac mai mult decât o mie de cuvinte. Finalul este unul tulburător. Publicul s-a ridicat în picioare şi i-a aplaudat la scenă deschisă pe cei doi actori. Poate aşa ar trebui să ne petrecem Dragobetele – sărbătoarea iubirii la români, cu dragoste faţă de teatru şi de marii actori cu care ne mândrim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florin Piersic şi Emilia Popescu, aplaudaţi la scenă deschisă de suceveni.
 Vizualizări articol: 995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Florin Piersic şi Emilia Popescu, aplaudaţi la scenă deschisă de suceveni5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei