Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 ian 2009 - Anul XIV, nr. 18 (4004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cronica plastică

“Anuala 2008” şi “interesul” pentru cultură al „aleşilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava s-a deschis joi, la ceas de seară, „Anuala 2008”, expoziţia care încununează activitatea de peste an a membrilor filialei locale a Uniunii Artiştilor Plastici.

 

O sinteză creativă a breslei plasticienilor suceveni

Sinteză creativă a breslei plasticienilor suceveni, expoziţia reuneşte circa 60 de lucrări (aproximaţia este generată de lucrările lui Konstantyn Ungureanu BOX, care prezintă mai multe portrete în grafit - care ni-l reamintesc pe poetul şi gazetarul Viorel Dîrja - înseriate în două colaje), aparţinând unui număr de 32 de creatori, pictori, graficieni, sculptori şi tapiseri.

Într-o înşiruire neutră, alfabetică, aceştia sunt Iulia Andrieş, Iulian Asimionesei, Gabrel Baban, Sorin Dumitru Baciu, Florin Batâr, Ioana Bodale, Cătălin Alexandru Chifan, Loredana Ceică, Oana Chinchişan, Ioan Coţofan, Mircea şi Remus Dăneasă, Lenuţa Domnar, Mihai Ferbei, Eugenia Goraş, Georgeta Gheorghiu, Oana Ruxandra Hrişcă, Raluca Iordache, Marcela Larionescu, Niculai Moroşan, Viorica Moruz, Angela Pitariu-Bolnavu, Mihai Pînzaru PIM, Puşa Pîslaru-Ionescu, Lucia Puşcaşu, Dumitru Rusu, Camelia Rusu-Sadovei, Raluca Schipor, Anghel Vasile Siminiuc, Narcis Tabarcea, Corneliu Tincu şi Konstantyn Ungureanu BOX.

 

Orizontul cultural al anului 2009

Alături de artiştii expozanţi au participat la vernisaj cam tot atâţia iubitori de artă, în total circa „60 de oameni cu care Suceava - aşa cum a remarcat artistul plastic Mircea Dăneasă - poate să rămână în istoria culturală a Bucovinei”.

Remarca a venit ca urmare a observaţiei Luciei Puşcaşu, preşedinta filialei plastice sucevene, care semnala absenţa totală a oficialităţilor locale şi judeţene de la acest eveniment.

Cu un asemenea „interes” pentru cultură din partea autorităţilor, cu precădere pentru segmentul artei vizuale (Mircea Dăneasă a făcut această precizare: că există doar o artă vizuală, în cadrul căreia se deschide evantaiul larg al modalităţilor de exprimare) se conturează orizontul cultural al anului 2009.

 

Valorile nu sunt democratice, au caracter seniorial

Probabil, din cauză că valorile nu sunt democratice, ci, aşa cum a spus Mircea Dăneasă au „caracter seniorial”, aleşii noştri (ajunşi în funcţii împinşi de alţii)  privesc participarea la o asemenea manifestare ca pe o obligaţie la plecăciune în faţa seniorilor, a celor care s-au impus şi şi-au consolidat statutul artistic, prin talentul pe care, oricâtă bunăvoinţă ar avea alegătorii, nu-l pot departaja democratic.

Şi cum lucrările artiştilor plastici profesionişti sunt, după cum a subliniat Mircea Dăneasă, „creaţii ale unor oameni care nu greşesc de la un anumit nivel în jos”, calitatea expoziţiei este garantată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Anuala 2008” şi “interesul” pentru cultură al „aleşilor”.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
“Anuala 2008” şi “interesul” pentru cultură al „aleşilor”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei