Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2009 - Anul XIV, nr. 2 (3988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie foto şi lansare album

„România - O perspectivă aeriană”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Artistul fotograf Ştefan Petrescu lansează sâmbătă, la ora 12:00, la Observatorul Astronomic din municipiul Suceava, albumul fotografic „România - O perspectivă aeriană”.

 

147 de imagini realizate din avion

Lucrarea, care este o ediţie revăzută şi completată a albumului „România - O perspectivă inedită” (apărut în anul 2002 sub egida Fundaţiei Culturale Române) reuneşte 147 de imagini realizate din avion („a vol d’oiseau” - din zborul păsării) unice şi provocatoare.

Albumul, care conţine fotografii efectuate prin survolarea mai multor localităţi ale ţării, focalizând cu precădere biserici şi mănăstiri, biserici fortificate, cetăţi şi castele, dar şi zone montane, fragmente de litoral sau din Delta Dunării, are un „Cuvânt înainte” semnat de Dr. ing. cosmonaut, general maior de aviaţie (r) Dumitru Dorin Prunariu care spune următoarele:

„Dacă eu am avut şansa şi bucuria să fiu primul şi - până acum - singurul român care a văzut Pământul din Cosmos, dl. Ştefan Petrescu este primul şi singurul pilot român care a văzut şi a fotografiat România din aer aşa cum nimeni altul până la el nu a făcut-o”.

 

O monografie simplă, sensibilă şi provocatoare

Apreciind albumul ca fiind „unul dintre cele mai convingătoare argumente pro România”, Dumitru Dorin Prunariu subliniază faptul că „lucrarea este o monografie simplă, dar sensibilă şi provocatoare”, o colecţie inedită de imagini din care „vibrează sensibilitatea omului care îşi descoperă ţara cu ochiul fotografului şi cu pasiunea cronicarului”.

În ediţia revăzută şi completată a albumului, în segmentul dedicat bisericilor şi mănăstirilor, o atenţie deosebită este acordată lăcaşurilor de cult din perimetrul bucovinean, de la cele din municipiul Suceava (Biserica Sf. Dumitru, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, Zamca...), la faimoasele mănăstiri Putna, Suceviţa, Moldoviţa...

Ştefan Petrescu, care, cu mai puţin de trei săptămâni în urmă, în ziua de 22 decembrie, a deschis, la Muzeul de Istorie, o expoziţie de fotografie dedicată Revoluţiei române, îşi reia totodată şi activitatea de expozant, oferindu-ne şi o versiune expoziţională a albumului, o amplă desfăşurare de imagini color, înrămate şi prezentate în formula unui impresionant eseu vizual.

Aşa cum am aflat de la autor, la manifestare va participa şeful aviaţiei sportive române, dl. Constantin Voicu, directorul general al Aeroclubului României. 

 

O viaţă sub mirajul imaginii

Venerabilul septuagenar Ştefan Petrescu  (profund legat de urbea Sucevei unde a urmat Liceul „Ştefan cel Mare” şi şi-a petrecut anii tinereţii) a trăit întreaga viaţă sub mirajul imaginii.

Fost fotoreporter şi operator de imagine la Televiziunea Română, Ştefan Petrescu s-a stabilit din anul 1968 în Germania, unde şi-a continuat activitatea jurnalistică, fiind colaboratorul unor cunoscute publicaţii ca „Der Spiegel”, „Stern”, „Quick”, „Wirtschaft Magazin”, „Frankfurter Rundschau”, Frankfurter Allgemeine Zeitung”, „Burda” precum şi al televiziunii germane.

Cu studii de chimie, de inginerie mecanică şi de filologie, Ştefan Petrescu a făcut din pasiunea pentru fotografie o profesie, o profesie pe care a împletit-o cu un alt hobby de-al său, acela de a pilota aparate de zbor.

Revenit în ţară după evenimentele din decembrie 1989, Ştefan Petrescu a iniţiat demersurile care au condus la modificarea legislaţiei aeronautice române şi a obţinut primul brevet de zbor pentru aparate uşoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „România - O perspectivă aeriană”.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
„România - O perspectivă aeriană”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei