Zugravi şi pictori de biserici şi mănăstiri
Expoziţia, care prezintă 30 de fotografii format A4 realizate de muzeograful Ovidiu Ambrozie Bortă (cunoscut cu abrevierea BOA în breasla graficienilor satirici), imagini cu fresce din lăcaşurile de cult (biserici şi mănăstiri), evocă numele unor zugravi şi pictori care au lucrat în această zonă.
Este vorba de zugravul Dragoş Coman, care a pictat biserica de la Arbore, de Ion şi Sofronie, cei care au realizat frescele de la Suceviţa, de Toma de la Suceava, care a împodobit cu chipuri de sfinţi Moldoviţa şi Mănăstirea Humorului, sau de zugravul Marcu, cel care, aşa cum a rămas mărturie, „a pristăvit” Voroneţul.
Răsunet de colinde
Sunt de asemenea fotografiate fragmente din pictura murală de la Dragomirna (realizată de zugravii de subţire Crăciun, Matieş, Ignat şi Gligorie), de la Biserica Sf. Nicolae din Bălineşti (unde lucrarea a fost făcută de Gavril Ieromonahul) şi sunt prezentate scene pictate de Epaminonda Bucevschi (Mănăstirea Solca, Biserica Ilişeşti) şi Gheorghe Berlinschi (Biserica din Udeşti).
Cât despre colindele care au răsunat în incinta muzeului, acestea au fost interpretate de grupul vocal al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava.