Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eu Hope Diversity

Prostia şi ticăloşia parlamentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Trăitul bine din banii publici

Un cunoscut şi bun de gură şef de partid spunea alaltăieri la televiziune că, mărindu-şi lor pensiile şi privilegiile, parlamentarii au dat dovadă de prostie parlamentară. Eu adaug că e vorba mai degrabă de ticăloşie parlamentară. Şi că acesta e un delict grav împotriva societăţii româneşti. În fond, oamenii ăştia trăiesc din banii publici. Iar dacă noi votăm şi alegem nişte proşti (cum spunea domnul şef de partid) şi nişte ticăloşi (cum ziceam eu) în Parlamentul României, nu trebuie să ne mai mire că o ducem ca naiba.

După gestul parlamentarilor, cum s-a văzut, a început potopul. S-au declanşat pretenţiile justificate pentru numeroase categorii de cetăţeni şi de salariaţi, îndelung dispreţuiţi de acest sistem parlamentar şi juridic cinic şi corupt. Pomenile electorale şi promisiunile tâmpite făcute de mai proştii sau mai ticăloşii noştri lideri au dat roade. Ulterior, media au fost stimulate să pună presiune pe diverşi ţapi ispăşitori. Şi să uite de tertipurile parlamentarilor. În numai o zi, manipularea a fost uriaşă, aşa încât bietul cetăţean era stimulat să urască profesorii… Ba profesorii, ba bugetarii, ba funcţionarii publici, ba medicii. Dar să recapitulăm clar: nu profesorii, nu bugetarii, nu funcţionarii publici, nu medicii şi nu oamenii de cultură sunt vinovaţi pentru că nu mai pot suporta indolenţa acestor adevăraţi terorişti legislatori parlamentari. În mod efectiv, salariile legiferate de ani de zile în România conduc oamenii la disperare. Justificată disperare. Şi asta cu atât mai mult cu cât cetăţenii români trebuie să îndure o viaţă indemnă, să fugă de acasă, în diaspora, să moară precoce, dar să asiste zilnic la bătaia de joc a unor indivizi fără morală şi competenţă, nişte ţoape lipsite de scrupule care se aciuează în Parlament pentru a se căpătui. Ăştia sunt mai răi decât duşmanii externi declaraţi ai României. Pentru că de fapt au legiferat o exploatare cruntă a cetăţeanului român, o exploatare pe care nici măcar trâmbiţele dreptei nu o prevăd în litera legii prin doctrina lor fundamentală.

Gestul recent al parlamentarilor, scânteia crizei publice actuale, e unul de lăcomie ciocoiască şi de nesimţire, de jaf (nu e primul!), dar şi de inconştienţă.

 

La plecare, proştii şi-au zis că merită să facă pe proştii până la capăt

Era cumva de  aşteptat ca parlamentarii noştri să-şi dea ceva de pomană. Să genereze fenomene ce pun în pericol statul român. Cumva, mereu au făcut aşa-mai la vedere, mai pe la dosuri. Pentru că boala cea mai gravă a României constă din  perpetuarea unei mega-formaţiuni cancerizate, precum acest Parlament şi această Justiţie coruptă. La plecare, aşadar, parlamentarii şi-au tras o lege numai pentru ei. Ei sunt astfel, din nou, în cârdăşie cu CSM, care le asigură protecţie şi pregăteşte terenul şi pentru secretizarea tuturor informaţiilor privind averile acestor lipitori. Vezi recenta măsură CSM care ne poate afecta din nou rezultatele raportului de ţară şi prin care  CSM dovedeşte clar că este interesat direct de blocarea activităţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în controlul averilor magistraţilor. I-a văzut cineva pe magistraţi la fel de zeloşi în a pune în aplicare recomandările Comisiei Europene? Nu. Dar pe parlamentari? Nimeni, niciodată.

 

Băieţii proşti care ridică mânuţa

Aşadar, citându-l pe limbutul şef de partid de alaltăieri, a fost prostie parlamentară. Iar eu repet că a fost şi ticăloşie parlamentară. Efectiv, ne este silă să tot vedem aceste ticăloase creaturi cum ne fură şi ne mint. Ne târăsc în prăpastie, pe toţi, cu indolenţa lor. Ne distrug viitorul, generaţiile speranţei, şi ne împovărează în mod nemeritat viaţa. Şi oare cum li se întâmplă acestor nesimţiţi să voteze din prostie şi ticăloşie legi care le statuează privilegii peste valoarea lor? Mai frecându-se la ochi somnoroşi, mai sforăind în şedinţe, mai scobindu-se în… fundul buzunarului după telefonul mobil pe care sună amantele de serviciu sau nevestele obligatorii, băieţii ăştia proşti, după vorba distinsului limbut şef de partid de alaltăieri, se trezesc că ridică mânuţa, neapărat în cor de armonie, căci aici nu mai există culoare politică sau divergenţe, şi uite aşa, dintr-o ridicare prostească şi idioată a mâinii care nu e damblagită ci doar proastă şi pofticioasă, îşi bagă ei în buzunar noi şi nemeritate pensii, iar copiilor lor nemeritate privilegii. Lasă să moară, să crape, poporul român cel înşelat şi escrocat, cel condus de aşa proşti parlamentari, după cum spunea… În fond, oamenii ăştia s-au remarcat mai ales prin apetit pentru călătorii, frecatul mentei, reprizele de aţipeală plătite gras, s-au înstrăinat de electorat, s-au rupt de realitate, au uitat pe ce lume trăiesc, se oglindesc toată ziua pe la televiziunile interesate de firfiricii lor şi ne poluează vieţile cu o gângăveală stupidă. Ăştia sunt, vorba preşedintelui de partid ieşit la agăţat, proştii noştri parlamentari. Depinde de noi, acum,  ca proştii să rămână afară din jocul ce ne garantează un viitor mai bun.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prostia şi ticăloşia parlamentară.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Prostia şi ticăloşia parlamentară5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei