Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analiză post festival, concluzii şi propuneri pentru ediţiile următoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Peste 17.000 de persoane au luat parte la Festivalul medieval

Directorul general al Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, Constantin-Emil Ursu, a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, o situaţie post festival şi a expus o serie de concluzii şi de propuneri pentru desfăşurarea în condiţii optime a ediţiilor următoare ale Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”.

 

17.102 vizitatori, la Cetate, într-o săptămână

Adresând mulţumiri co-organizatorilor (Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Suceava), tuturor celor care s-au implicat şi au sprijinit buna desfăşurare a manifestării (Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Poliţia Comunitară, Poliţia Municipiului Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” şi Direcţia de Sănătate Publică) precum şi sponsorilor (care au fost mai numeroşi şi mai generoşi ca la ediţiile anterioare) Constantin-Emil Ursu a prezentat mai întâi un bilanţ al festivalului.

Pe parcursul întregii săptămâni (11 - 17 august a.c.) în Cetatea de Scaun a Sucevei au intrat un număr de 17.102 vizitatori, din care 2.840 adulţi (pentru care biletul de intrare a costat 4 lei), 8.740 pensionari, militari, copii, membri ai unor grupuri organizate care au beneficiat de reducere (bilet de 2 lei) şi 5.522 persoane care au avut acces gratuit.

Făcând precizarea că tariful de intrare a rămas neschimbat de anul trecut, directorul general al CMB Suceava a subliniat că suma încasată, de 28.840 lei,  „aproape s-a dublat” faţă ediţia precedentă (când s-au încasat 16.000 lei).

 

Deficienţe

O analiză a deficienţelor festivalului a scos în evidenţă parcarea de pe platoul cetăţii - care a fost blocată de câteva tiruri („care n-au putut fi mutate cu toate intervenţiile făcute”), vremea caniculară - care a impus, la un moment dat, anumite schimbări ale locaţiilor de desfăşurare (schimbări care nu erau cunoscute de publicul care se orienta după programul tipărit).

De asemenea, tot la capitolul deficienţe au enumerate alimentarea cu energie electrică şi sonorizarea - care nu au făcut faţă în toate situaţiile („nu neapărat din vina noastră”) şi personalul implicat - insuficient pentru o manifestare de asemenea amploare („personal care a fost uneori depăşit de situaţie şi s-a dovedit a fi ineficient”).

 

Propuneri

Constantin-Emil Ursu a formulat şi o serie de propuneri pentru a evita repetarea unor deficienţe la ediţiile următoare ale festivalului.

Astfel, el a spus că vor fi valorificate şi alte locaţii din cetate pentru desfăşurarea manifestărilor (locaţii care nu sunt expuse la soare), că urmărind prezenţa publicului în cetate a constatat că este nevoie de o pauză la orele prânzului (între orele 12:00 - 15:00) şi că primul spectacol de teatru pentru copii nu va mai începe la ora 9:00, ci cu o oră mai târziu, pentru a fi asigurată prezenţa publicului.

Totodată, el a semnalat necesitatea realizării unei scene mobile în curtea interioară a cetăţii, precum şi amenajarea unei platforme de lemn pe unul dintre bastioane, pentru ca spectacolele nocturne de jocuri cu focul să dispună de un loc mai larg pentru publicul privitor.

 

La anul, parada participanţilor, la ceas de seară, cu torţe

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, este necesară revizuirea firidelor existente în zonă, precum şi realizarea unor firide noi, pentru a evita întreruperile de curent.

Referindu-se la parada participanţilor, organizată ziua, în plin soare (paradă la care „participanţii s-au deshidratat”), directorul general al CMB Suceava a venit cu propunerea desfăşurării acesteia la ceas de seară, pe de o parte, pentru că circulaţia este mai redusă, iar pe de alta, pentru „sporirea efectului vizual” printr-o defilare cu torţe.

 

Public civilizat

Constantin-Emil Ursu a adresat, la final, mulţumiri publicului participant, „care s-a manifestat absolut civilizat”, „a interacţionat” cu cei care au evoluat în spectacole, „un public minunat care merită mai mult decât i s-a oferit”.

Totodată, pentru ca publicul să fie atras din mai multe zone ale ţării, dar şi pentru promovarea nu numai regională a festivalului, organizatorii îşi propun să identifice un partener media naţional, lucru care devine o necesitate şi pentru Consiliul Judeţean Suceava, care doreşte o implicare mai mare în organizarea manifestării şi înscrierea acesteia în strategia de turism a judeţului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Analiză post festival, concluzii şi propuneri pentru ediţiile următoare.
 Vizualizări articol: 784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Analiză post festival, concluzii şi propuneri pentru ediţiile următoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei