Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 aug 2008 - Anul XIII, nr. 186 (3867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festival

Folk şi foc în Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima ediţie a Festivalului de muzică folk „La Suceava, în Cetate”, care se va desfăşura în intervalul 14 - 16 august a.c. (aşa cum ne spune şi titlul, în Cetatea de Scaun a Sucevei), festival care se va circumscrie Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” - Ediţia ORANGE, şi se va intersecta cu primul Festival al Poeziei Europene „Naţiunea Poeţilor”, se va desfăşura după următorul program:

Joi - 14 august, ora 19:00 - festivalul se va deschide în curtea interioară a Cetăţii de Scaun oferind publicului, după secvenţa de concurs, recitalurile cant-autorilor Mădălina Amon (Craiova) - membru în juriul manifestării - şi Mircea Vintilă, invitat de onoare al acestei prime ediţii.

Vineri - de la ora 22,30 - după secvenţa de concurs vor urma recitalurile folk-iştilor suceveni Mihaela Popescu, Carmen Agoutin, Doina Boghean şi Cornel Angelescu.

Sâmbătă - după ora 22:00 - gala laureaţilor şi recitaluri folk susţinute de Tatiana Stepa (Reşiţa) şi grupul „Ţapinarii”.

 

Jocuri cu focuri şi scena „Arderii vrăjitoarei”

Momente deosebite vor oferi însă organizatorii şi prin secvenţele cu foc, care vor încheia, deopotrivă, fiecare noapte de muzică folk, dar şi nopţile de festival medieval.

Dacă joi şi vineri spectatorii vor putea asista la jocurile cu focuri realizate de Cavalerii Cetăţilor Bârsei, sâmbătă va fi prezentată scena „Arderii vrăjitoarei”.

La Festivalul de muzică folk „La Suceava, în Cetate”, organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Complexul Muzeal Bucovina şi Asociaţia Culturală „Bucovina Viitoare”, se vor acorda următoarele premii: Marele Premiu de 1200 lei, Premiul I de 1000 lei precum şi Premiul Bucovina - cu aceeaşi valoare - care va fi acordat pentru cea mai apreciată piesă dedicată spaţiului bucovinean, Premiul II - 800 lei şi Premiul III - 500 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Folk şi foc în Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Folk şi foc în Cetatea de Scaun a Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cantec trimis de
( 9 aug 2008, 11:32:52
Pentru casuta mea din mal nu canta nimeni?
2.   Vorbesti ca sa nu taci! trimis de
( 9 aug 2008, 11:38:16
pt ANDREI:

Ba da. Cucuveaua!
3.   E pe bani ? trimis de
( 9 aug 2008, 12:55:58
Daca se fac incasari probabil ceva banuti vor merge si pentru casuta ta de sub ape {din mil } daca nu, probabil cinta pentru edili......stii ca la curtea regilor erau bufoni si mascarici pentru deconectarea imbuibatilor ! Daca esti cumva sinistrat adunati fortele si nu te lasa coplesit. Eu am suferit din cauza ploilor in anii "70 si nu m.a ajutat nimeni ! Curaj....,nu mor caii cind vor ciinii !!!!!!!!!!!! Eu traiesc si ma rog universului sa ma ajute sa.i pot ajuta si pe altii !
4.   A trimis de
(10 aug 2008, 12:50:16
Nu este asta prima editie. Festivalul de folk "La Suceava, �n Cetate" are loc in fiecare august de cel putin 5 ani, dar poate nu a fost atat de mediatizat incat sa auda de el si autorul articolului.happy
5.   A trimis de A trimis de
(10 aug 2008, 13:30:15
Serile de muzica folk, cu acelasi generic, nu aveau alura de festival. Acum este pentru prima oara festival concurs cu premii si cu trofeu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei