Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2008 - Anul XIII, nr. 181 (3862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În miez de august

Festivalul-concurs de muzică folk „La Suceava, în Cetate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima ediţie a Festivalului-concurs de muzică folk „La Suceava, în Cetate” are înscrişi un număr de 20 de concurenţi, tineri cu calităţi componistice şi interpretative, cu vârste de până la 35 de ani, aşa cum prevede regulamentul.

Festivalul este organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Complexul Muzeal Bucovina şi Asociaţia Culturală „Bucovina Viitoare” şi se va desfăşura în intervalul 14 - 16 august a.c., pentru a marca momentul împlinirii a 620 de ani de la atestarea documentară a Sucevei.

 

Muzică şi poezie

Manifestarea se va conjuga cu cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” (11 - 17 august) şi cu primul Festival al Poeziei Europene „Naţiunea Poeţilor” (12 - 19 august) - pe de-o parte, pentru că se va desfăşura în aceeaşi perioadă şi în acelaşi perimetru al Cetăţii de Scaun şi al Muzeului Satului Bucovinean, pe de alta, pentru că muzica folk se va însoţi cu poezia pe itinerarul judeţean pe care-l vor parcurge poeţii străini participanţi la această primă ediţie a Festivalului „Naţiunea Poeţilor”.

Juriul va fi alcătuit din cant-autorii de muzică folk Tatiana Stepa (Reşiţa) - preşedinte, membri fiind Mădălina Amon (Craiova) şi sucevenii Mihaela Popescu, Carmen Agoutin, Doina Boghean şi Cornel Angelescu.

Concurenţii vor participa cu câte două compoziţii proprii, dar vor trebui să prezinte şi o piesă folk închinată Bucovinei.

Se vor acorda următoarele premii: Marele Premiu de 1200 lei, Premiul I de 1000 lei, precum şi Premiul Bucovina - cu aceeaşi valoare - care va fi acordat pentru cea mai apreciată piesă dedicată spaţiului bucovinean, Premiul II - 800 lei şi Premiul III - 500 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul-concurs de muzică folk „La Suceava, în Cetate”.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Festivalul-concurs de muzică folk „La Suceava, în Cetate”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LOCUL SI ORA EXACT!!! trimis de
( 4 aug 2008, 14:38:09
COMUNICATI LOCUL SI MAI ALES ORELE DE DESFASURARE!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei