Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Expoziţie

„Portrete de polonezi din România”, la Dom Polski

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Dom Polski a avut loc sâmbătă, 26 iulie, vernisajul expoziţiei de fotografie „Portrete de polonezi din România”. O parte din fotografiile expuse fac parte din arhiva personală a vicepreşedintelui Uniunii Polonezilor din România, Cazimir Longher,  prezent la eveniment, dar şi din arhiva uniunii.

Organizatorii au spus că este doar un început şi că la ediţia următoare intenţionează să organizeze o expoziţie legată de viaţa polonezilor, sub genericul „Retrospectivă”, ce va conţine fotografii de la cele zece ediţii ale Zilelor Culturii Polone.

Stanislava Iachimovschi, preşedinta Asociaţiei Polonezilor Suceava şi redactor şef al revistei „Polonus”, a spus că cea de-a X-a ediţie a Zilelor Culturii Polone a fost o reuşită, atât prin prezenţa unui număr mare de invitaţi, cât şi prin acţiunile culturale care au avut loc în cele trei zile de program.

„Dacă în ceilalţi ani, la secţiunea minorităţi naţionale, vorbeam doar despre polonezi, în acest an s-a dezbătut în cadrul simpozionului şi situaţia saşilor, a ceangăilor şi ruşilor lipoveni din Delta Dunării. Fiind ediţie jubiliară, am editat şi un supliment al revistei „Polonus”. În acest an am primit 46 de referate din Polonia, România, Cehia, Ucraina şi Republica Moldova. Este impresionant, gândindu-ne că în anul 1999 au fost trimise doar şase referate, trei din România şi trei din Polonia. Toate aceste referate au fost publicate într-un volum, lansat la Suceava alături de alte volume de carte, scrise de autori români sau polonezi”, ne-a spus Stanislava Iachimovschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Portrete de polonezi din România”, la Dom Polski.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Portrete de polonezi din România”, la Dom Polski3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei