Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2008 - Anul XIII, nr. 172 (3853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a X-a

„Întâlniri Bucovinene” la Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Piaţa centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc va deveni, începând de astăzi şi până duminică noaptea, marea scenă pe care se va desfăşura cea de-a X-a ediţie românească (din suita celor XIX ediţii care au avut loc până acum) a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”.

 

Ţări participante: Polonia, Slovacia, Ungaria, Ucraina şi România

Manifestarea se desfăşoară în urma acordului încheiat între ţările participante (Polonia, Slovacia, Ungaria, Ucraina şi România) şi este organizat sub egida Ministerului Culturii şi Cultelor prin Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Suceava, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, al Primăriei şi al Consiliului Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc şi al Casei de Cultură a Sindicatelor din localitate.

Festivalul a parcurs până acum etapele din Polonia (în intervalul 20-25 mai, la Jastrowie şi Pila) şi Slovacia (15 iunie, la Turcianske Teplice) urmând ca după Câmpulung Moldovenesc să se desfăşoare secvenţele de pe teritoriul Ungariei (2-3 august, la Bonyhad) şi Ucrainei (3-5 octombrie, la Cernăuţi).

 

Parada portului popular, expoziţie meşteşugărească, spectacole folclorice şi Balul Gospodarilor

Deschiderea festivalului de mâine va fi precedată, la ora 13:00, de o paradă a portului popular organizată de membri formaţiilor şi ansamblurilor participante.

La ora 16:00, odată cu deschiderea festivă, publicul va putea vizita expoziţia meşterilor populari, concomitent desfăşurându-se spectacolul folcloric susţinut de 27 de formaţii româneşti şi străine, spectacol care-i va avea ca prezentatori pe Mihai Botezat şi Marius Rogojinschi.

Vineri, tot în piaţa centrală, în care meşterii populari îşi vor expune în continuare produsele, va avea loc, la ora 17:00, un spectacol susţinut de ansamblurile „Plaiurile Bucovinei” din Suceava, „Arcanul” din Fundu Moldovei, „Străjerii Bucovinei” din Pojorâta şi interpreţii de muzică populară Daniela Condurache şi Călin Brătianu.

La ora 22:00, la Hotelul „Alex”, va avea loc Balul Gospodarilor, invitaţi fiind Călin Brăteanu şi formaţia „Rekord”.

 

Expoziţie gastronomică şi final cu foc de artificii

Sâmbătă după-amiază, alături de expoziţia meşterilor populari, va fi prezentată publicului şi o expoziţie gastronomică, iar spectacolul folcloric, în care vor evolua 18 ansambluri şi grupuri artistice, îi va avea ca invitaţi pe Cornelia şi Lupu Rednic.

Ultima zi a manifestărilor de la Câmpulung Moldovenesc, în care pe scena din piaţa centrală spectacolul va fi susţinut de 13 ansambluri din Ungaria, Polonia, Slovacia, Ucraina şi România, precum şi de interpreţii Anghelina Timiş şi Robert Târnăveanu, se va încheia cu un foc de artificii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Întâlniri Bucovinene” la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Întâlniri Bucovinene” la Câmpulung Moldovenesc5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haideti la Festival trimis de
(24 iul 2008, 11:41:50
Incepind de azi,orasul nostru va fi iar o perioada fara ciini,dar ii vom regasi in pasta de mici de la tarabele Festivalului.Intr-un sat cu blocuri,trebuie muzica populara ,Balul gospodarilor si Tirgul Laptarilor,in timp ce la Humor vin Rednex,Boney M sau No Mercy.Astia sintem,niste tarani fudui si de prosti ce sintem n-am scapat nici de minia lui D-zeu cu ac.inundatii.Ptr.unii sint benefice,ca se mai spala niste fonduri destinate sinistratilor.
1.1  RE: Haideti la Festival trimis de
(24 iul 2008, 13:15:11
Adevarat grait.ai mister.....bluewinn...!
2.   Mersi trimis de
(24 iul 2008, 13:37:52
Mersi mult,Mary!
3.   Cine-i de vina ? trimis de
(24 iul 2008, 15:56:00
pai fratilor, cum ati votat, asa aveti. daca place la primar fumu de mici si muzica popolara, cine strica ?? pusca si cureaua lata...(cat despre inundatii, oare drujbele si gaterele gospodarilor campulungeni sa n-aiba chiar nimic de-a face ???)
4.   Parerea mea! trimis de
(24 iul 2008, 16:28:57
Votati Pd-l si candidatul Ion Balan la Camera Deputatilor! El, alaturi de alti gateristi din VAMA si SADOVA - multi membri ai PD-l - au facut praf si pulbere din padurile din zona. Votati candidatul gateristilor si o sa aveti si mai multe inundatii, ca n-o sa mai fie paduri care sa absoarba umiditatea! Votati candidatii Pd-l si ai gateristilor ca sa va fie si alte inundatii, Doamne fereste!
5.   Revocare trimis de
(25 iul 2008, 18:50:24
Datorita calamitatilor din satul nostru,va facem cunoscut ca pasta de mici cu aroma de ciini comunitari o vom pastra la congelator ptr.voi,pina cind se va face Festivalul.Daca nu,o ve-ti servi de Serbarile Zapezii.Va asteptam cu drag!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei