Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2008 - Anul XIII, nr. 136 (3817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie

Salonul artiştilor plastici amatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În galeria de la etajul Muzeului de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina (CMB) Suceava s-a deschis marţi Salonul de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori, manifestare competiţională adresată tuturor creatorilor plastici amatori din judeţ, consacraţi sau începători.

 

Talent şi ingeniozitate artistică

Manifestarea, organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale împreună cu CMB Suceava, reuneşte un număr de 33 de participanţi, membri ai cenaclurilor de creaţie „Dimitrie Loghin” din Suceava, „Ion Irimescu” din Rădăuţi, ai Asociaţiei de Artă „Nicolae Tonitza” (TAG-Tonitza Art Group) Suceava şi ai Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor din Ţara Dornelor, ai Clubului Umoriştilor Bucovineni şi ai Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu” din municipiul Suceava, cărora li s-a adăugat un grup de copii talentaţi de la Centrul de Servicii Comunitare Gura Humorului.

Un salon care etalează peste 80 de lucrări, 47 de pictură şi 12 de grafică, precum şi piese de o mare diversitate expresivă (de la icoane pe sticlă, la lucrări decorative realizate în tehnici mixte sau împletituri din sfoară), toate având calitatea de a reliefa talentul şi ingeniozitatea artistică.

 

Nume consacrate şi nume noi

De remarcat că alături de numele consacrate ale unor expozanţi (Ana Candrea Constantin, Radu Bercea, Doina Vianora Catargiu, Iosif Csukat...) sau ale unor artişti cu participare regulată în ultimii ani (Doina Buliga Mindi, Ana Maria Ovadiuc, Rodica Buşcu, Iulian Dziubinschi, David Croitor, Ioan Bodnar...) apar nume noi (Alexandra Racu, Andreea Juduc, Cristina Andrişan...).

Prezentată de graficianul Mihai Pânzaru PIM, care a subliniat prezenţa la vernisaj a venerabilei artiste Ana Candrea Constantin, însoţită de prof. Nina Cionca, nepoata lui Ciprian Porumbescu, manifestarea a constituit totodată prilejul lansării „Catalogului Salonului Anual 2007”, care reproduce câte o lucrare semnificativă a fiecărui participant la ediţia anterioară a salonului sucevean. Expoziţia va putea fi vizionată până la sfârşitul acestei luni, după care va fi itinerată la Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul artiştilor plastici amatori.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Salonul artiştilor plastici amatori5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei