Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2008 - Anul XIII, nr. 128 (3809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes şi apreciere

„Monumentul eroilor şi martirilor Bucovinei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viorel Dragomirescu, autorul expoziţiei inedite cu genericul „Evocări în sticlă şi marmură”, expoziţie care a prezentat pentru prima oară publicului sucevean o suită de cca. 60 de lucrări decorative, compoziţii, mozaicuri, colaje (realizate din fragmente de marmură, cristale mineralogice...) şi mini-vitralii, plachete şi piese utilitare (abajururi de veioze, plafoniere) executate din sticlă în tehnica Tiffany, s-a arătat impresionat de „Monumentul eroilor şi martirilor Bucovinei” la care lucrează artistul plastic Mircea Dăneasă.

 

Dialog despre arta aplicată

Mircea Dăneasă a fost cel care şi-a asumat prezentarea expoziţiei la vernisaj, statutul său de plastician recomandându-l atât în calitate de specialist în ceramică-sticlă care a practicat în domeniu (până în anul 1990 a fost designer la fabrica de sticlă din Suceava), cât şi de artist care a implicat Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” - unde este profesor - într-un proiect PHARE în parteneriat cu Universitatea Ştefan cel Mare, proiect intitulat „Centrul regional de arta sticlei”, în cadrul căruia a organizat, la galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava, două expoziţii cu genericul „Arta sticlei”, cu exponate proiectate de el, executate atât de el cât şi de sticlarii suceveni, piese care fac dovadă de măiestrie profesională, obiectele de sticlă devenind din simple prezenţe utilitare piese înnobilate artistic. Viorel Dragomirescu şi Mircea Dăneasă au avut cu acest prilej un dialog foarte interesant despre arta aplicată.

 

Într-o etapă avansată de execuţie

După ce au acceptat împreună provocarea de a vorbi despre acest lucru şi în faţa camerei de filmat, pentru realizarea unei ediţii a emisiunii „Rezervaţia de cultură” de la Plus TV, cei doi au continuat discuţia la atelierul lui Mircea Dăneasă de pe strada Cernăuţi, acolo unde se află, într-o etapă avansată de execuţie, monumentul care va fi amplasat în centrul Sucevei.

Un monument despre care Viorel Dragomirescu, român stabilit în Germania de mai bine de trei decenii, s-a arătat foarte interesat, a cerut detalii şi a apreciat atât dimensiunile, cât şi concepţia şi realizarea artistică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Monumentul eroilor şi martirilor Bucovinei”.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Monumentul eroilor şi martirilor Bucovinei”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei