Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2008 - Anul XIII, nr. 127 (3808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie de portrete

„Viitorul de ieri, trecutul de mâine”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spaţiul expoziţional amenajat în holul de la etaj al Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” din municipiul Suceava găzduieşte expoziţia de portrete intitulată „Viitorul de ieri, trecutul de mâine”.

Autorii celor cca. 40 de lucrări sunt graficienii satirici Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, Sorin Ursan DELACLIT şi pictorul şi graficianul Cătălin Alexandru Chifan.

 

În mintea copiilor

Organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava de către Complexul Muzeal Bucovina şi instituţia de carte suceveană, expoziţia a fost deschisă vineri după-amiază şi a fost prezentată de scriitoarea Angela Furtună.

Aşa cum a spus unul dintre autori, graficianul Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, genericul expoziţiei este o sintagmă adresată cu precădere unei anumite categorii de oameni, este vorba de politicieni, cei care se înfruntă şi „se ceartă o dată la patru ani”, atunci „când dau în mintea copiilor”.

Portretele realizate de el, care vizează exclusiv personaje politice, au fost publicate în săptămânalul „Plus Sv”, motiv pentru care la vernisaj au participat „naşul” acestei publicaţii, scriitorul şi publicistul Ion Drăguşanul, şi redactorul şef, Ioan Manole.

 

Un experiment captivant

Desenele acide ale lui BOA, „un artist expansiv, extravertit, cu instinctul dezvrăjirii omului politic”, aşa cum l-a caracterizat Angela Furtună, s-au întâlnit pe simeze cu cele ale lui Sorin Ursan DELACLIT, care prezintă figuri de oameni obişnuiţi, prieteni, colegi, membri ai familiei, necunoscuţi de pe stradă, portrete realizate „cu instinctul de a savura clipa în maniera unui haijin, care face din fiecare portret un haiku al cărui obiect nu este o natură oarecare, ci natura umană”.

Lor li s-a alăturat cu desenul său tandru, de visător, Cătălin Alexandru Chifan, „un artist introspectiv, ahtiat după concept, un candidat ideal la manierism, ale cărui personaje vin parcă dintr-o lume virtuală”.

O expoziţie care merită vizitată cu precădere acum, după consumarea alegerilor locale, pentru a încerca un experiment, vă asigur, captivant. Suprapuneţi peste portretele caricaturizate ale oamenilor politici realizate de BOA imaginea figurilor lor după aflarea rezultatelor electorale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Viitorul de ieri, trecutul de mâine”.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Viitorul de ieri, trecutul de mâine”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei