Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spre Cartea Recordurilor

1.000 de ouă pentru realizarea unui ou uriaş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Localnicii din comuna Ciocăneşti vor să intre în Cartea Recordurilor. Ei au pregătit pentru cea de-a cincea ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate, care s-a desfăşurat în perioada 7-9 martie, un ou uriaş format din 1.000 de ouă. Gospodinele din Ciocăneşti au fiert o mie de ouă şi le-au aşezat pe un suport metalic, în formă de ou.

Printre cele 1.000 de ouă au existat patru ouă „cu surprize”, în care se ascundeau două verighete de aur, pentru o tânără pereche de îndrăgostiţi care urmează să se căsătorească anul acesta (în cadrul concursului „Mariaj de aur la Ciocăneşti într-un ou cu 1.000 de ouă”) şi două verighete de argint, pentru o familie care a împlinit 25 de ani de căsătorie.

La concursurile organizate în cadrul festivalului s-au înscris peste 250 de încondeietori din România, Republica Moldova şi Ucraina. Cei prezenţi au avut parte şi de o degustare a produselor preparate din ouă, brânză, peşte, pregătite şi expuse de pensiunile din judeţele Suceava şi Neamţ.

Primarul comunei Ciocăneşti a spus că la această ediţie a festivalului „au venit cei care iubesc arta tradiţională, cei care cinstesc oul încondeiat de firava mână a femeii”. Trofeul Festivalului a fost obţinut de Otilia Mahu, din Câmpulung Moldovenesc.

Organizatorii acestui eveniment au fost Primăria şi Consiliul Local Ciocăneşti, Casa de Cultură „Florin Gheucă”, Centrul de Informare Turistică Ciocăneşti, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.000 de ouă pentru realizarea unui ou uriaş.
 Vizualizări articol: 1222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
1.000 de ouă pentru realizarea unui ou uriaş4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ciocanesti trimis de
(12 mar 2008, 08:35:29
trebuie sa-mi duc si eu oule la ciocanesti pentru examinare
2.   Re-ciocanesti trimis de
(12 mar 2008, 21:58:51
Da.Sa le duci la mamicuta ta,pt.examinare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte