Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Săptămâna poeziei

„Turnătorii” la „Primăvara Poeţilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Turnătorii”, grupul de tineri constituit în toamna anului trecut care „toarnă” „literatură accesibilă” şi spun NU „poeţilor damnaţi, speriaţi de lumea care-i înconjoară” dar şi „turmei, kitschului, limbajului de mahala, ignoranţilor, damnaţilor, frustrărilor exacerbate şi exagerate şi antiprovincialilor” ne anunţă că sunt „motorul” ediţiei din acest an la Suceava a Festivalului Internaţional de Poezie „Primăvara Poeţilor”.

„Motorul” e bine spus şi termenul se circumscrie lexicului specific al grupului, care, într-un text de autoprezentare în care se face de la bun început precizarea că nu este vorba de „un manifest propriu-zis”, ci de „o justificare”, ne previne ritos: „Noi tunăm literatura în sensul în care alţii îşi tunează maşinile. Ne îmbrăcăm în albastru şi ne luăm nume de mecanici, îi meşterim dedesubturile, îi îmbunătăţim motorul”.

 

Din „Poiana lui Iocan”, la Club 60

Aşadar „Turnătorii”, care toarnă dar şi tunează literatura (?!), ne aduc la cunoştinţă faptul că festivalul se va desfăşura în săptămâna 10 - 16 martie a.c. după următorul program: Deschiderea oficială va avea loc luni, la ora 18:00, la Cafeneaua Literară „Poiana lui Iocan” de la Hotelul Continental. Ziua de marţi este dedicată campaniei „Poezia pe stradă”, care continuă şi miercuri, dar numai până la ora 18:00 când, la Muzeul de Istorie, se vor succeda pe scenă câteva trupe de teatru sucevene.

Joi şi vineri este maraton în spaţii publice (Kaufland, Metro, parcuri) şi în liceele sucevene, maraton de poezie bineînţeles (la care-i vom urmări întrecându-se pe membrii grupului „Turnătorii” şi pe cei de la „Human Zone” - Republica Moldova).

Tot vineri, la ora 17:00, suntem invitaţi la „Poetry Performance” la Universitatea „Ştefan cel Mare”, iar sâmbătă se pune de un cenaclu literar la Muzeul de Istorie (lecturi, atelier de poezie şi dezbateri pe temele „Starea poeziei în Republica Moldova” şi „Fenomenul literar sucevean”) precum şi o întâlnire interactivă cu proiecţii, lansări de carte (Andrei Gamarţ şi Hose Pablo) şi recital muzical (Andrei Gamarţ) la Club 60.

Închiderea ediţiei din acest an a festivalului, duminică, la ora 18:00, la acelaşi club, cu păreri, concluzii, retrospective şi... cinematecă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Turnătorii” la „Primăvara Poeţilor”.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Turnătorii” la „Primăvara Poeţilor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Turnatorii in Clob 60 trimis de
( 4 mar 2008, 22:53:10
intelegem ca turtnatorii se aduna toti in Club 60. Nici ca se putea o locatie mai potrivita... Sper sa vina si membrii simpatizanti....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte