Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava 620

Bani de la Ministerul Culturii pentru manifestările din Cetatea de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin-Emil Ursu, a obţinut de la Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), pentru manifestările care vor marca împlinirea a 620 de ani de la prima atestare documentară a Sucevei, suma de 164.533 lei.

Banii, aşa cum a precizat el, sunt dedicaţi celor două acţiuni care se vor desfăşura în curând în Cetatea de Scaun a Sucevei, respectiv concertul de muzică folk, programat pentru seara de 8 februarie a.c., şi asediul cetăţii, spectacol de amploare, care se va desfăşura în data de 10 februarie, spectacol realizat cu cascadori profesionişti şi recuzită de epocă.

Manifestările culturale, care vor avea loc în intervalul 8 - 10 februarie a.c.,  sunt organizate de Primăria Municipiului Suceava împreună cu Consiliul Judeţean şi Complexul Muzeal Bucovina.

 

70 de cascadori profesionişti cu tunuri şi cai

Programul cuprinde un simpozion ştiinţific şi o expoziţie având ca temă Cetatea de Scaun a Sucevei, spectacole şi concerte în aer liber, un concert de muzică folk (la care cap de afiş, după ultimele negocieri, ar putea fi cantautorii Tatiana Stepa, Gheorghe Gheorghiu, Victor Socaciu şi Narcisa Suciu) şi marele spectacol al asediului cetăţii, în care vor fi antrenaţi 70 de cascadori profesionişti, împărţiţi în două tabere, atacatori şi apărători, cu cai şi tunuri de asediu şi apărare.

Asediul cetăţii va începe după ora 16:00, pe timp de zi, şi va continua după lăsarea întunericului cu spectaculoase salve luminoase, făclii aprinse pe ziduri şi focuri în şanţul de apărare.

Vor fi regizate secvenţe de luptă, arcaşii vor trage cu săgeţi de pe ziduri, „ghiulelele” de tun ale „atacatorilor otomani” vor lovi fortificaţiile, poarta (butaforică) a cetăţii va fi spartă cu berbecul, iar oastea moldovenească va sosi la final şi-i va izgoni pe asediatori.

Printr-o recentă Hotărâre de Guvern, emisă la sfârşitul lunii noiembrie 2007, care vizează patrimoniul mobil şi imobil al judeţului, Cetatea de Scaun a trecut de la MCC în proprietatea CJ Suceava, rămânând în continuare în administrarea instituţiei muzeale sucevene.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani de la Ministerul Culturii pentru manifestările din Cetatea de Scaun.
 Vizualizări articol: 913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bani de la Ministerul Culturii pentru manifestările din Cetatea de Scaun5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte