Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2007 - Anul XII, nr. 315 (3680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tradiţii

Peste 1.000 de participanţi la Festivalul obiceiurilor de iarnă de la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 1.000 de dansatori, membri ai ansamblurilor artistice reprezentative de datini şi obiceiuri populare de iarnă, grupuri de colindători, urători, formaţii de căiuţi vor prezenta jocul caprei, jocul cerbului, dansul măştilor, jocul ursului, steaua, sorcova şi alte obiceiuri tradiţionale de iarnă.

Toate acestea se vor regăsi astăzi la Vatra Dornei cu ocazia celei de a X-a ediţii a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri Populare de Iarnă „Porniţi Plugul Feţi Frumoşi!”.

Programul va debuta cu parada datinilor şi a portului popular, de la ora 11.00, prezentată de formaţiile artistice invitate, pe traseul Biblioteca Municipală „G.T. Kirileanu” - Primăria Vatra Dornei.

La festivalul de pe esplanada din faţa Primăriei sunt aşteptaţi sute de dorneni şi turişti aflaţi în staţiune.

Spectacolul va fi deschis prin parada Fanfarei Municipale, după care, membrii Ansamblului „Dorna Dorului”, conduşi de prof. Dumitru Candrea, preşedintele festivalului, vor pune în scenă un program deosebit al buciumaşilor şi călăreţilor, urmaţi de sania lui Moş Crăciun şi cei doi copii reprezentînd Anul Vechi 2007 şi Anul Nou 2008.

Anul acesta sunt aşteptaţi să participe peste 40 de grupuri de datini şi obiceiuri din mai multe localităţi din Suceava, alături grupuri din localităţi ale judeţelor Iaşi, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Maramureş şi Satu Mare.

„Zona Bucovinei, şi implicit Vatra Dornei, reprezintă un reper semnificativ în planul valorilor promovate de ţara noastră, fundamente ale identităţii culturale şi istorice. De aceea, considerăm că este necesar şi absolut normal să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a perpetua aceste valori, iar una din aceste modalităţi considerăm că este organizarea Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri Populare de Iarnă , un festival de tradiţie la Vatra Dornei şi care se bucură în fiecare an de un succes deosebit”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Constantin Huţanu.

Spectacolele, organizate de Primaria Municipiului Vatra Dornei şi Fundaţia Culturală „Dorna Dorului” şi Casa de Cultură „Platon Pardău”, se vor încheia în Parcul Municipal, la Foişor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de participanţi la Festivalul obiceiurilor de iarnă de la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 1.000 de participanţi la Festivalul obiceiurilor de iarnă de la Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Escalop de porc 4 porţii - 40 minute 4 felii groase muşchi de porc100ml ulei (preferabil de măsline)200g măsline fără sâmburi1 lingură boia de ardei dulce200ml supă de carne2 căţei de usturoi1 foaie de dafin ± sare, piper Bateţi carnea cu... Citeşte