Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2007 - Anul XII, nr. 306 (3674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Volum de debut

„Aproape de un regat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Convins de faptul că lectura este mai mult prizată la vreme de iarnă, tânărul student Victor Rusu, care şi-a strecurat pentru mai sigura-i identificare un Ov. între prenume şi nume, şi-a marcat la sfârşitul săptămânii trecute debutul literar, lansând volumul de proză cu titlul „Aproape de un regat”.

Evenimentul, care a avut loc în salonul de la parterul Muzeului de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, la care i-au fost alături colegi şi prieteni, nu l-a motivat să-şi justifice gestul, autorul lăsându-se total pe mâna prof. Doru Vieru, care, cu uzurpatoarea-i barbă sură de moşi hibernali (Nicolae şi Crăciun), a prezentat volumul şi pe „vinovatul” său semnatar.

Generalul din preajma regelui

Dacă despre carte a declarat ritos că „va spulbera ierarhia din proza locală”, subliniind faptul că „afirmaţia nu ţine de complezenţa momentului”, Doru Vieru a creionat portretul autorului ca fiind un personaj „modest ca persoană”, dar bine „ancorat într-un soi de clasicitate a gândirii şi textului”.

Un autor care joacă rolul „generalului din preajma regelui”, a acelui personaj care „stăpâneşte bine strategia şi tactica” şi care comandă oştirea celui care trăieşte îmbătându-se cu sentimentul atotputerniciei. De fapt „un viclean” care ne atrage în meandrele textului, o proză de calitate care-i prilejuieşte cititorului „o întâlnire seducătoare dintre naraţiune şi lirism”.

Un autor care dovedeşte inteligenţă şi intuiţie, care „are capacitatea de a smulge din real gesturi care, din secundare, devin ulterior esenţiale”.

Un tânăr scriitor care „trădează lecturi solide, asimilate în mod profund, pe care le dezasimilează apoi într-o cheie post-modernă”, care ne oferă o carte „doldora de lirism”, care se circumscrie „nu unei specii (literare) ci unui regn”.

O carte cu nouă nuvele, despre care un alt amic (din vremea „bacanalelor de odinioară” dintr-o garsonieră) a spus că „poate fi oricând sursă pentru alte nouă romane”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Aproape de un regat”.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Aproape de un regat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri la grătar 4 porţii - 60 minute 4 ardei graşi mari roşii 4 felii de şuncă REINERT 200g brânză mozzarella 2 ouă fierte tari 8 frunze de busuioc 80g caşcaval •± sare, piper Se coc ardeii, se presară cu sare şi se acoperă 10... Citeşte