Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înainte de „Noaptea cea mai lungă”

„Ziua cea mai scurtă, ziua memoriei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Noaptea cea mai lungă”, sărbătoarea de spirit care va încheia, la data de 22 decembrie, la sorocul solstiţiului de iarnă, anul cultural 2007, va fi precedată, ce-i drept cu o zi mai devreme decât este marcată în calendarul astronomic, de  „Ziua cea mai scurtă, ziua memoriei”.

Sub acest generic, în Sala Vitraliilor din Palatul Administrativ al Sucevei, va avea loc vineri, la ora 14:00, o multiplă lansare de carte, odată cu prezentarea primului număr al „Revistei Bucovinei”, prin care Ion Drăguşanul face o plecăciune istoriei şi culturii bucovinene.

Revista, cu apariţie trimestrială, reproduce formatul deja rodat şi bine primit de public al precedentelor publicaţii „Urzica vieneză” şi „Octombrie de Bucovina”, păstrând ca semn distinctiv imaginea grafică a arlechinului măturător de zâmbete, realizată de regretatul George Gavrilean, emblemă abandonată cu câţiva ani în urmă de organizatorii Festivalului „Umor la...Gura Humorului”.

Atestări documentare şi medalioane de memorie

Coperta I a revistei închinate „anului 90 al Unirii Bucovinei cu Ţara” este ilustrată cu imaginea bustului lui Ion Grămadă, eroul de la Cireşoaia, bust executat de sculptorul Cezar Popescu şi ridicat, prin osârdia lui Ion Drăguşanul şi a unor inimoşi contribuabili, la intrarea în comuna Stroieşti, iar coperta a IV-a este alocată graficianului satiric Ovidiu Ambrozie Bortă-BOA.

Din cuprins, câteva titluri care vor atrage, cu siguranţă, atenţia publicului cititor: „Dărmăneşti, hotarul <vechi şi dedemult>”, text dedicat împlinirii a 650 de ani la atestarea documentară a aşezării, „Şi s-a scris cartea în cetatea Sucevei”, la moment de sărbătorească marcare a celor 620 de ani de la atestarea documentară a oraşului, „Pe locul arat de Dumnezeu, anume Solca”, cu prilejul sărbătoririi a 590 de ani de la pomenirea în documente a localităţii, „Iţcani, un <sat în hotarul mănăstirii>”, la împlinirea celor 555 de ani de atestare documentară, sau medalioanele de memorie „Teodor Racoce, primul publicist al Bucovinei” (230 de ani de la naştere), „Daniel Scavinschi, primul poet bucovinean” (170 de ani de la moarte), „Vasile Ţigănescu, prozatorul din Călugăriţa” (110 ani de la naştere), „Cezar Flamură, poetul condamnat la moarte” (95 de ani de la naştere).

Cărţile care vor fi lansate sunt: „Întâmplări neverosimile în spatele unei uşi secrete”, autor Onu Cazan, „Urme, lacrimi, sânge, morminte”, de Dumitru Oniga, „Lovineştii”, de Eugen Dimitriu, „Monografia folclorică a satului Berchişeşti, judeţul Suceava”, o valoroasă recuperare de Procopie Jitariu şi „Vechi colinde bucovinene”, volum care poartă semnătura lui Ion Drăguşanul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ziua cea mai scurtă, ziua memoriei”.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Ziua cea mai scurtă, ziua memoriei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte