Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noutate

Crăciun în stil vienez

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Orchestra de cameră „Metropolitan” din Praga şi Baletul „Johann Strauss” au oferit sucevenilor, luni seară, la Casa de Cultură Suceava, un program cu lucrări din opera marelui compozitor austriac Johann Strauss.

Sub bagheta dirijorului Jaro Pelikan (după cum ne-a confirmat impresarul artiştilor, deşi prezentatoarea spectacolului, actriţa Maria Movileanu, a rosti pe scenă un alt nume) instrumentiştii din Praga (într-un format restrâns, formulă cu care Orchestra de cameră, care face parte din Orchestra simfonică din Praga, a ales să meargă în toate oraşele de provincie, din cauza capacităţii reduse a scenelor de spectacol) au prezentat publicului venit în număr mare la spectacol (plătind pentru un loc în sala de spectacol 80 sau 100 de lei) piese celebre printre care „Vals Imperial”, „Dunărea albastră”, „Vino în gondolă”, „O noapte la Veneţia”, „Frăţior şi surioară”, „Polca Tritsch-Tratsch” sau „Marşul lui Radetzky”.

Ansamblul de balet a pus în scenă, în stil modern, „concepte scenice deosebite”, secvenţe din opere celebre semnate de Strauss, fiecare apariţie a artiştilor profesionişti fiind o adevărată explozie de culoare, de bucurie.

Artiştii au venit la Suceava cu o vastă recuzită de costume, apreciate de public, alături de profesionalismul balerinilor.

Hana Cicel, absolventă a Academiei de Arte din capitala cehă, este cea care a elaborat, special pentru acest turneu, coregrafii moderne, create pentru a încânta atât admiratorii fideli ai lui Strauss, cât şi un public mai tânăr.

O sărbătoare a simţurilor

Costumele viu colorate ale balerinelor, dar şi ţinutele elegante ale celor două soprane, voci care s-au remarcat pe marile scene ale lumii, precum şi melodiile superbe ce poartă semnătura marelui compozitor Johann Strauss, au făcut dintr-o seară friguroasă de decembrie, o sărbătoare a simţurilor, a frumosului, o Sărbătoare a Crăciunului în stil vienez.

Alături de cele două voci feminine, în spectacol a evoluat şi un tenorul, care, la finalul spectacolului, a rostit în româneşte, „Mulţumesc Suceava. Sunteţi un public minunat”.

Colegul său de scenă, care era, de asemenea, aşteptat în spectacol, nu a fost prezent. Impresarul acestui spectacol ne-a spus că din cauza unor probleme medicale, tenorul nu a făcut deplasarea în România.

Soprana Leanan de Montiel a coborât printre spectatori, le-a zâmbit, a comunicat - prin muzică - cu spectatorii din primele rânduri, adunând, după fiecare reprezentaţie muzicală, multe aplauze. Finalul Crăciunului vienez la Suceava a fost unul spectaculos. Aplauze la scenă deschisă, muzică instrumentală, dans, public în picioare.... Totul repetat de mai multe ori.

Publicul avizat, dezamăgit de orchestră

Printre spectatorii care au asistat luni seară la „Concertul vienez” au fost şi nemulţumiţi, dezamăgiţi, mai bine zis. Această parte din public, oameni cunoscători, avizaţi în domeniul muzical, au fost surprinşi neplăcut văzând că pe scena suceveană apare un „grup instrumental” şi nu Orchestra simfonică din Praga, aşa cum anunţau organizatorii acestui spectacol.

Directorul adjunct al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, profesorul Sever Dumitrache, ne-a spus că acest spectacol era mult aşteptat la Suceava.

„La numele Johann Strauss lumea rezonează. Am fost decepţionat de faptul că nu am văzut o orchestră simfonică adevărată, care să cânte muzica marelui compozitor. Într-adevăr, în vremea lui Strauss exista şi muzică de chioşc, formaţii restrânse, dar la Suceava trebuia să vedem altceva. Avem şi un public cunoscător în Suceava. De fapt, s-a văzut şi din reacţia publicului, din aplauze, că ceva nu este în regulă, nu era ceea ce aşteptam”, ne-a spus Sever Dumitrache.

Tot el a completat că sopranele aveau voci bune, dar nu erau ajutate de instrumentişti, „soliştii nu au avut suport sonor”. Mai mult, unele instrumente au fost suplinite de un pian electronic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crăciun în stil vienez.
 Vizualizări articol: 1450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Crăciun în stil vienez5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte