Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2016 - Anul XXI, nr. 125 (6238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coliţă dantelată

Expoziţia Filatelică Mondială New York 2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilatelia a emis şi a pus în circulaţie, începând cu data de 28 mai a.c., o coliţă dantelată dedicată Expoziţiei Filatelice Mondiale New York 2016.

Expoziţia Filatelică Mondială organizată de Societatea Filatelică Americană, care reuneşte, sub deviza „O plimbare în jurul lumii”, peste 50 de administraţii poştale din întreaga lume, precum şi mai mult de 200 dintre cei mai importanţi şi cunoscuţi dealeri din domeniul filateliei mondiale, îşi deschide porţile în perioada 28 mai - 4 iunie a.c.

Este a 11-a Expoziţie Filatelică Mondială organizată la New York, prima fiind cea din anul 1913.

Expoziţia se desfăşoară sub înaltul patronaj al Federaţiei Internaţionale Filatelice (FIP) şi al Federaţiei Interamericane Filatelice (FIFA), fiind sprijinită financiar de Societatea Filatelică Americană (APS), Administraţia Poştală a Statelor Unite, cât şi de Asociaţia Americană a Dealerilor de Timbre (ASDA).

Coliţa emisiunii filatelice româneşti marchează participarea României la această expoziţie şi ilustrează, prin tehnica timbru în timbru, imaginea mărcii de 27 de paraledin seria „Cap de Bour”, emisă în Moldova în anul 1858.

Pe manşeta coliţei sunt redate logoul expoziţiei, alături de elemente de identitate naţională (poarta maramureşeană).

Coliţa dantelată, machetată de Mihail Vămăşescu, cu valoarea nominală de 15 lei, a fost tipărită în sistem offset la patru culori pe hârtie cromo-gumată.

Tirajul emisiunii este de 4.750 de exemplare, dar au fost realizate şi 250 de plicuri prima zi (FDC) echipate cu timbrul din coliţa dantelată.

Manifestarea filatelică newyorkeză îşi propune să promoveze toate ideile tematice şi originalitatea produselor filatelice la nivel mondial, să stimuleze schimburile filatelice internaţionale.

Totodată, prin această expoziţie, se promovează valoarea educativă şi culturală a filateliei alături de pasiunea colecţionării.

Evenimentul filatelic american expune vizitatorilor colecţia privată a lui John Lennon, membru al celebrei formaţii The Beatles. Colecţia etalează pe foile de expunere 500 de mărci poştale, majoritatea americane şi neo zeelandeze.

În 2005 ele au fost expuse la Muzeul Smithsonian al Poştei Americane din Washinghton.

Lennon şi-a descoperit pasiunea pentru filatelie relativ târziu, în 1950, când a primit clasorul de la vărul său, Stanley Parker.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia Filatelică Mondială New York 2016.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţia Filatelică Mondială New York 20160.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei