Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program special de Ziua Culturii Naţionale, la Radio România Cultural

Ziua poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu, care este şi Ziua Culturii Naţionale, va fi marcată la Radio România Cultural printr-un program special pe parcursul întregii săptămâni 9-15 ianuarie, potrivit unui comunicat al radioului public.

În dimineaţa zilei de 15 ianuarie, ziua naşterii poetului, cei interesaţi vor putea asculta, începând cu ora 7.15, în emisiunea "Matinal de week-end" interviuri despre evenimentele organizate cu acest prilej de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Institutul Cultural Român din Bucureşti şi filiale din străinătate, Uniunea Scriitorilor din România şi Muzeul Naţional al Literaturii Române.

De la ora 10.00, în magazinul "Cu… minte de duminică", se va discuta despre Eminescu-Veronica-Creangă, primul film documentar, încă inedit, realizat despre Eminescu, în 1914, de Octav Minar, pentru ca, de la ora 11.00, Radio România Cultural să transmită în direct, timp de o oră, lucrările Adunării Generale a membrilor Academiei Române dedicată Zilei Culturii Naţionale, din Aula celui mai înalt for cultural al ţării.

De la ora 12.00, emisiunea "Revista literară radio" va fi consacrată integral acestei zile, iar de la ora 17.00 ascultătorii vor fi din nou în direct cu un alt eveniment cultural, Gala tinerilor scriitori - Cartea de poezie a anului 2011, care se va desfăşura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucureşti.

Totodată, Radio România Cultural le va propune ascultătorilor, începând cu ora 18.00, o ediţie specială a emisiunii-concurs de tradiţie "Cine ştie, câştigă!", dedicată poetului Mihai Eminescu - o rechemare către opera eminesciană, în ambianţa Memorialului de la Ipoteşti, prilej cu care vor putea fi ascultate, împreună cu concurenţii şi spectatorii de la faţa locului, documente unice din Fonoteca de Aur.

În plus, de la ora 22.50, vreme de 10 minute ascultătorii Radio România Cultural îi vor auzi recitând versurile eminesciene pe actorii Adrian Pintea (sâmbătă) şi Ştefan Sileanu (duminică, 15 ianuarie).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program special de Ziua Culturii Naţionale, la Radio România Cultural.
 Vizualizări articol: 324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program special de Ziua Culturii Naţionale, la Radio România Cultural0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei