Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 97 (8626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiectul „Speranță Pentru Fiecare”

În urma semnării Convenției de finanțare nerambursabilă a proiectului „Speranță Pentru Fiecare” în cadrul Programuluide Interes Naţionalîn domeniul protecției şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități „Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate”vă aducem la cunoștință că a început  implementarea proiectului după cum urmează:

1. A fost eliberată de către Primăria Comunei Moara Autorizația de construire nr. 42/10.04.2024 pentru executarea lucrărilor privind înființarea unei Locuințe maxim Protejată în comuna Moara, județul Suceava, cu o capacitate de 10 locuri/casă, amenajată și dotată conform standardelor minime de calitate necesare persoanelor adulte cu dizabilități,în localitatea Vornicenii Mari.

Menționăm că terenul și construcția C1, identificată cu număr cadastral 9780 din cf 9780, situate în intravilanul localității Vornicenii Mari, comuna Moara, domeniul public, sunt proprietatea comunei Moara, iar prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 35 din 22.07.2022 al Consiliului Local Moara s-a aprobat darea în administrarea către DIRECȚIA GENERALA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI SUCEAVA, intabulare cu drept de folosință cu titlu gratuit.

2.A fost eliberată de către Primăria Comunei Adâncata Autorizația de construire nr. 15/12.04.2024 pentru executarea lucrărilor privind înființarea unei Locuințe maxim Protejată în comuna Adâncata, județul Suceava, cu o capacitate de 10 locuri/casă, amenajată și dotată conform standardelor minime de calitate necesare persoanelor adulte cu dizabilități,în localitatea Adâncata, identificat prin nr. cadastral 30349 și înscris în cartea funciară cu nr. 30349.

3. A fost eliberată de către Primăria Municipiului Suceava Autorizația de construire nr. 105/15.04.2024 pentru executarea lucrărilor privind înființarea unei Locuințe maxim Protejată în bulevardul George Enescu, nr. 18A, județul Suceava, identificat prin număr cadastral 49635 și carte funciară nr. 49635 cu o capacitate de 8 locuri/casă, amenajată și dotată conform standardelor minime de calitate necesare persoanelor adulte cu dizabilități,în municipiul Suceava.

Locuințele maxim protejate vor avea rolul de a asigura la nivelul comunității aplicarea politicilor și strategiilor de asistență socială pentru persoanele adulte cu dizabilități, prin creșterea șanselor recuperării și integrării acestora în comunitate și prin prevenirea situațiilor de risc din punct de vedere al marginalizării sociale.

Obiectivele proiectului vizează crearea condițiilor necesare respectării prevederilor regulilor standard referitoare la asigurarea de șanse egale pentru persoanele cu dizabilități prin sprijinirea lor în vederea integrării în viața familială și cea comunitară, oferindu-le servicii integrate de găzduire, informare și consiliere socială, asistență medicală, consiliere psihologică, abilitare și reabilitare, deprinderi de trai independent, educație/pregătire pentru muncă și implicare și participare socială și civică.

Valoarea proiectului este de 2.798.273,32 lei, din care cofinanțarea Consiliului Județean Suceava este de 484.338,32 lei.

Durata de implementare a activităților proiectului nu trebuie să depășească data de 30.11.2024.

Șef Serviciu Proiecte,

Nicoleta Botezatu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Speranță Pentru Fiecare”.
 Vizualizări articol: 362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Speranță Pentru Fiecare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei