Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 119 (8343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Vizită a elevilor și profesorilor Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului în „Împărăția apelor”

Dornici să își diversifice paleta de subiecte ale lucrărilor plastice, 11 elevi ai Colegiului „Alexandru cel Bun”Gura Humorului au explorat flora și fauna Deltei Dunării în perioada 5-7 mai. Aceștia au participat alături de profesorii coordonatori ai cluburilor de fotografie și artă plastică la cea de-a doua vizită de creație realizată prin intermediul proiectului „Humorul - cu carte, arte și imagini”, derulat de Consiliul Școlar al Elevilor Colegiul „Alexandru cel Bun”, în parteneriat cu Primăria orașului Gura Humorului.

Excursia „Împărăția apelor” a avut ca scop acumularea inspirației și a materialelor necesare pentru surprinderea naturii în forma sa cea mai pură. Pe parcursul celor două zile petrecute în județul Tulcea, participanții au avut ocazia să observe, în mod amănunțit, peisajul natural al locului, în timpul unei călătorii cu barca pe canalele Dunării. Familiile de lebede și pelicani nativi au reprezentat principalele subiecte ale fotografiilor și viitoarelor desene.

Una dintre opririle din timpul călătoriei a fost pădurea Letea, considerată a fi una dintre cele mai importante rezervații de cai sălbatici din România. Acolo, adolescenții au aflat multe despre istoria locului, au avut oportunitatea să observe caii sălbatici în habitatul lor natural. Destinațiile mult așteptate au fost brațul Sulina și orașul cu același nume, unde elevii au admirat arhitectura veche a clădirilor impunătoare, evidențiată prin Palatul Comisiei Dunării, cele două faruri faimoase și Catedrala Sfântul Alexandru. O scurtă plimbare prin comuna Crișan le-a oferit prilejul să exploreze în amănunt casele tradiționale și ocupațiile sătenilor din județul Tulcea. În ultimele puncte ale drumeției au fost bifate ruinele cetății Enisala și formațiunea geologicăce cuprinde situl arheologic al cetății Argamum - Orgame.

Această excursie le-a conferit membrilor cluburilor de fotografie și artă plastică o altă perspectivă asupra artei, aceasta nefiind exclusiv amestecul de culori pe pânză, ci o modalitate de transmitere a mesajelor pure, care au rămas neschimbate secole de-a rândul.

Susținătorii principali ai proiectului „Humorul - cu carte, arte și imagini”, în care a fost cuprinsă și această excursie de creație, sunt: Primăria Orașului Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului, Asociația ASPA GH. De asemenea, aducem mulțumiri Colegiului Economic „Delta Dunării” Tulcea pentru găzduire.

„Frumusețea locurilor, aerul Deltei Dunării și oamenii sinceri alături ne-au făcut să înțelegem că România într-adevăr este impresionantă. Prin acest proiect derulat în colaborare cu Centrul Cultural Gura Humorului, finanțat de Primăria Orașului Gura Humorului, încercăm să alimentăm  pasiunea elevilor pentru artele plastice și fotografie și să creăm contextul propice în care aceștia se pot dezvolta” - ne transmite Mihnea Flutur, președinte al Consiliului Școlar al Elevilor Colegiului „Alexandru cel Bun”.

 

Delia Rusu, clasa a 9-a A

Ștefana Vizitiu, clasa a 10-a A

Miroslava Hariuc, clasa a 11-a F

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizită a elevilor și profesorilor Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului în „Împărăția apelor”.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vizită a elevilor și profesorilor Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului în „Împărăția apelor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei