Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 73 (8297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Ambasadorii EPAS de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, în vizită la Spațiul Public European/Casa Europa, Biroul de Legătură al Parlamentului European din România

Vineri, 25 martie, ambasadorii juniori EPAS împreună cu elevi de la Clubul de Debate de la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului au avut șansa de a desfășura o activitate interactivă la Spațiul Public European, Biroul de Legătură al Parlamentului European din România din București. Activitatea este inclusă în excursia de informare ”București, oraș european”, care a cuprins și vizitarea Muzeului Cotroceni și a Parlamentului României.

Prin activitățile sale, Casa Europa urmărește promovarea dezbaterilor pe teme europene și creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la UE. Cei 27 de participanți la jocul de rol au avut ocazia de a observa îndeaproape procesul adoptării unei legi în Parlamentul European. Elevii au fost împărțiți aleatoriu de calculator în patru echipe, iar fiecare din aceste echipe a reprezentat un partid politic, fiecare partid fiind reprezentat printr-o culoare. Partidul Libertății, Partidul Solidarității, Partidul Tradiționalist și Partidul Ecologist au trebuit să negocieze conform unei agende proprii două directive fictive: “Implementarea de cipuri pentru o mai bună securitate” și “Majorarea prețului la apă în UE”. Membrii partidelor au fost împărțiți în două comitete (mediu, securitate), iar apoi și-au ales câte un purtător de cuvânt. Elevii au urmărit videoclipuri interactive în care au fost informați în legătură cu cele două directive fictive.

Astfel, elevilor le-au fost puse la încercare răbdarea, atenția și capacitatea de a găsi argumente într-un timp foarte scurt. Jocul a fost foarte interactiv, deoarece ambasadorii au primit diverse sarcini pe care trebuiau să le îndeplinească într-un interval scurt de timp. Reprezentații grupurilor politice au dezbătut directivele în plen, urmărind promovarea dezbaterilor pe teme europene și creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la Uniunea Europeană, totodată susținând  principiile și interesele partidului politic aferent. În urma prezentării argumentelor, “deputații europeni” au votat pro sau contra adoptării directivelor, au avut loc negocieri intense pentru a susține interesele partidului politic din care am făcut parte, relaționând cu cei din jur într-un mod persuasiv, argumentându-ne deciziile pentru a-i convinge și pe ceilalți să ia decizia corectă, iar în final, ambele directive au fost adoptate cu modificările ce au apărut în urma discuțiilor din comitete. La sfârșitul dezbaterilor fiecare membru a votat pro sau contra adoptării celor două directive.

În cadrul acestei activități, juniorii au avut oportunitatea de a cunoaște mai bine demersurile pe care membrii Parlamentului European trebuie să le facă pentru a adopta legea bună atât pentru ei, cât și pentru cetățeni. Totodată, aceștia au legat prietenii și au reușit să acumuleze noi informații despre UE și despre funcționarea Parlamentului European.

Cei 27 de elevi au fost însoțiți de ambasadorii seniori Mihaela Botusan, Ana-Maria Rusu și Elena-Sextilia Solonaru.

Prof. Elena-Sextilia Solonaru

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorii EPAS de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, în vizită la Spațiul Public European/Casa Europa, Biroul de Legătură al Parlamentului European din România.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorii EPAS de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, în vizită la Spațiul Public European/Casa Europa, Biroul de Legătură al Parlamentului European din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei