Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 52 (8276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mărțișoarele luminii și ale speranței

Miercuri, 1 Martie 2023, Colegiul Tehnic Rădăuți s-a umplut de... primăvară! De armonie, de frumos, de zâmbete, de lumină! De emoție, de culoare, de freamăt proaspăt de viață, de energie. Primăvara ne-a vorbit în culorile mărțișorului.

Sentimentele de primăvară au fost primenite la Colegiul nostru printr-o frumoasă activitate de voluntariat, pe care am intitulat-o simplu „Târgul mărțișorului”.Activitate importantă, căci este înscrisă în calendarul celor două mari Proiecte educaționale: Darul de lumină și de speranță (Proiect SNAC) și Șoapte de suflet între petale de grâu (Proiect de voluntariat social-caritabil și educațional desfășurat sub egida Societății Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop”).

Voluntarii Colegiului – elevi și profesori - au sărbătorit Ziua Mărțișorului - acest simbol al unui nou început, al dăruirii – cu gândul de a bucura pe aceia care trec prin momente dificile ale vieții lor, așa cum sunt bătrânii de la Așezământul creștin filantropic „Acoperământul Maicii Domnului” din Bogdănești.

Gândul bun a fost transformat în faptă bună. Sub coordonarea prof. dr. Aurica Daneliuc, voluntarii implicați în desfășurarea celor două proiecte au organizat o încântătoare expoziție de mărțișoare, felicitări, dulciuri, obiecte specifice Zilei Mărțișorului. În acest fel și-au mărturisit ei gândurile și faptele, și anume căMărțișorul devine un prilej special de a dărui, de a acorda sprijin umanitar celor singuri, celor bolnavi, celor abandonați. Exponatele confecționate sau donate de către elevii și profesorii Colegiului Tehnic Rădăuți implicați în Proiectele educaționale menționate au fost cu vânzare, iar fondurile obținute vor contribui la cumpărarea de produse ce vor fi donate Așezământului creștin filantropic „Acoperământul Maicii Domnului” din Bogdănești.

Elevii voluntari, împreună cu profesorii lor, se vor deplasa sâmbătă, 4 Martie 2023, la Mănăstirea Bogdănești. Vor dărui bătrânilor de acolo un strop de bucurie, un prinos de bunătate, o clipă de gingășie și un zâmbet de fericire. Bătrânii vor primi mărțișoarele de lumină și de speranță ale voluntarilor noștri implicați în acțiunea de donare, cu afecținea și compasiunea cuvenite persoanelor aflate în situații defavorizate.

Prezența doamnei Beatrice Filipiuc, inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, a confirmat faptul că activitatea de la Colegiul Tehnic Rădăuți a fost cu adevărat un eveniment emoționant, cu influențe pozitive în comportamentul elevilor și în dezvoltarea valorilor morale ale acestora. Doamna inspector a menționat că la Colegiul Tehnic Rădăuți „există o permanentă efervescență creatoare, o cinstire a muncii și o neîncetată încredere în reușită, prin implicarea în activități cu mare impact asupra educației elevilor.”

Bunătatea venită din inimă aduce lumină și sădește speranță în sufletele triste, însingurate. Iar voluntarii Colegiului Tehnic Rădăuți știu lecția faptelor bune, pe care au învățat-o cu sârguință, cultivându-și mereu conștiința binelui și dorința de a ajuta.

Profesor dr. Aurica Daneliuc

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mărțișoarele luminii și ale speranței.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mărțișoarele luminii și ale speranței0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei