Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 24 (8248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

ECO4CreActive – o poveste Erasmus spre final, la Liceul Dumbrăveni

Pe 1 martie 2021, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni a început implementarea unui nou proiect de parteneriat strategic cu beneficiari multipli, având finanțare de la Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+. Timp de doi ani, în proiectul școlar european „Ecology, Culture, Options for Creative Learning and Active Life”, au avut loc două întâlniri de proiect cu scop organizatoric și 5 schimburi de bune practici pe termen scurt cu elevi.

Subiectele dezvoltate în timpul mobilităților au fost: Creșterea calității vieții pentru viitor, Eco-sisteme naturale și biodiversitate, Re-Creează ! de la STEM la STEAM, Natura uimitoare, Pământul plânge!

Activitățile locale și internaționale, desfășurate cu elevi cu vârste între 12 și 15 ani, au atins prioritățile proiectului: creșterea gradului de angajare civică și responsabilitate față de mediu, dezvoltarea incluziunii și competențelor-cheie prin activități creative și culturale, educarea participanților pentru o mentalitate deschisă în vederea unei înțelegeri mai profunde a culturilor europene, conștientizarea valorii sociale și educative a patrimoniului cultural european.

În perioada 25-27 ianuarie 2023, profesorul coordonator al proiectului, Pintilii Niculina, și profesorul de limba engleză Sava Lăcrămioara Maria, de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, alături de ceilalți profesori coordonatori și alți reprezentanți din școlile partenere, au participat laultima reuniune transnațională de proiect-M2, găzduită de școala din Kayseri - Turcia.

În timpul celor 3 zile ale mobilității, programul a fost dens.Participanții au discutat despre îndeplinirea responsabilităților și sarcinilor fiecărui partener școlar, despre gradul de realizare al planului de acțiuni, planului de monitorizare-evaluare și planului de vizibilitate-diseminare-exploatare a rezultatelor proiectului.

S-au centralizat rezultatele și activitățile desfășurate în proiect, s-a evidențiat impactul experienței Erasmus în rândul participanților direcți și indirecți, s-au împărtășit strategii și metode de lucru utilizate în timpul proiectului pentru atingerea obiectivelor acestuia.

De asemenea, s-a analizat gradul de completare al platformei de rezultate Erasmus+ Project Results, al platformei de management Mobility Tool și al platformei de colaborare și învățare Etwinning.

Un alt subiect important abordat în această mobilitate a fost structura raportului final al proiectului, ce se va scrie în perioada următoare, prin contribuția fiecărui partener școlar implicat.

În timpul mobilității din Kayseri, școala organizatoare a oferit profesorilor participanți oportunitatea să interfereze cu elemente din patrimoniul cultural al Turciei: gastronomie, folclor, istorie. Vizita culturală din zona Cappadocia, renumită pentru hornurile zânelor, așezările subterane și mănăstirile istorice, și călătoria cu balonul cu aer cald au reprezentat momente memorabile pentru participanți.

Profesor coordonator Niculina Pintilii

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ECO4CreActive – o poveste Erasmus spre final, la Liceul Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ECO4CreActive – o poveste Erasmus spre final, la Liceul Dumbrăveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei