Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 303 (8220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Un Crăciun Disney

Spectacol caritabil, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung

 

În apropierea sărbătorilor de iarnă, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc a organizat un spectacol caritabil. După doi ani în care am resimţit lipsa evenimentelor de Crăciun, clasa a XI-a A a organizat spectacolul „Un Crăciun Disney” pentru a celebra 11 ani de la înfiinţarea acestui proiect, devenit o tradiţie în familia CNDV.

Spectatorii au fost martorii unor momente alese, intens pregătite, care au adus în inimile tuturor magia sărbătorilor. Elevi din toate clasele colegiului au călătorit în lumea Disney pentru a-l ajuta pe Moş Crăciun, alături de prinţi şi prinţese, elfi şi crăciuniţe, să împartă daruri tuturor celor care au nevoie de sprijin.

În organizare au fost implicaţi 150 de elevi, reprezentanţi din  toate clasele colegiului.

Clasa a XI-a A a creat o atmosferă de sărbătoare, care a cuprins deopotrivă pe artişti şi pe spectatori.

De la numerele de dans, muzică, teatru, momente interculturale şi până la tradiţionalele colinde româneşti, întregul eveniment a avut coerenţă şi unitate.

Personaje de basm, din toate timpurile şi pentru toate vârstele, şi-au dat concursul în căutarea bătrânului Crăciun, personaj mult iubit al copilăriei tuturor. Pe scenă s-au perindat, demonstrându-şi talentul, Moş Crăciun, Crăciuniţa, Peter Pan, Aladin, Malefica, Albă ca Zăpada, Cenuşăreasa, Olaf, o armată de elfi, etc.

Ne-am bucurat să ascultăm interpretări sensibile la vioară, mandoline, ukulele şi orgă sau voci talentate. Am urmărit momente de dans tradiţional bucovinean, aromân, cu grupul  Trei surcele, ţigănesc şi, nu în ultimul rând, dans sportiv (vals, tango şi latino), cu Daimond Danse, toate fiind formate din CNDV-işti.

Un moment special l-a oferit corul colegiului, care a interpretat colinde româneşti şi din repertoriul internaţional, sub bagheta tinerei profesoare Iustina Horga.

Atmosfera creată, de poveste, încântare şi sărbătoare a învăluit, deopotrivă, scena şi spectatorii, copiii, adolescenţii şi adulţii.

A intervenit în spectacol, sub aceeaşi baghetă, şi o replică surpriză din partea profesorilor, care au ţinut să-i colinde pe elevi şi invitaţi, cu multă dragoste şi spirit tineresc, remarcându-se vocea mai tinerei colege Dayana Ivaşcu.

La reuşita activităţii, a contribuit şi standul cu obiecte hand-made realizate de elevii liceului, puse în vânzare în acelaşi scop caritabil.

Merită aprecierile noastre, atât prezentatorii, actorii implicaţi direct în spectacol, colegii lor care au lucrat la decor, organizarea scenică, montaj, cât şi colaboratorii, profesorii coordonatori Ana Maria Petraşuc, Adelina Mihăilescu şi Cezar Carp, în fruntea cărora s-a aflat directoar Dorina Carp.

Într-un cuvânt, am fost martorii unui moment de suflet, care a recuperat o tradiţie a Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”, împărtăşită an de an, cu drag, tuturor.

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol caritabil, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung.
 Vizualizări articol: 1855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacol caritabil, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei