Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 234 (8151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

„Prietenii vârstnicilor”

În miez de toamnă, în prima zi a lui Brumar, la 1 Octombrie, Biserica sărbătorește Acoperământul Maicii Domnului, dar se sărbătorește șiZiua Internațională a Persoanelor Vârstnice.    

Sub genericul „Prietenii vârstnicilor”, activitățile din cadrul Cabinetului catehetic-școlar „Episcop Gherasim Putneanul” de la Colegiul Tehnic Rădăuți, coordonate de către prof. dr. Aurica Daneliuc, au avut drept scop angajarea valorilor formativ-educative în acord cu valorile creștine.    Astfel, pentru un grup de elevi din clasele a IX-a D, E, F și din clasa a XII-a C din cadrul Colegiului, 1 Octombrie a fost o zi specială, oferindu-le prilejul de a se afla alături de bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Solca și de la  Așezământul de la Mănăstirea Bogdănești.

La Solca, prof. dr. Aurica Daneliuc, prof. dr. Alina Coroliuc, prof. dr. Ionela Bândiul, alături de grupul de elevi din clasele menționate, au avut bucuria de a fi împreună cu cei peste 70 de vârstnici, creându-se legături intergeneraționale emoționante.

Gândurile bune s-au transformat în fapte, iar bătrânii au fost sărbătoriți într-un cadru festiv, creându-se o atmosferă caldă, prietenoasă și familială. Elevii au susținut un mini-program artistic,  iar cântecele lor, în acompaniament de vioară, acordeon și chitară, au înfrumusețat ziua bătrânilor.

Împreună cu profesoarele lor, elevii au stat de vorbă cu „bunicii”, mângâindu-le frunțile bătrâne, alinându-le singurătatea, apoi au împărțit pachete cu diferite produse.

Acțiunea a fost continuată, cu aceeași implicare emoțională, și la Mănăstirea Bogdănești, unde cei peste 140 de bătrâni au fost surprinși în mod plăcut de prezența elevilor și a doamnelor profesoare Aurica Daneliuc și Alina Coroliuc. Și aici, vârstnicii aflați în îngrijire au apreciat gestul celor care au organizat acţinea şi le-au adus pachete cu cele necesare gurii. Aprecierea și recunoștința față de grupul de elevi și față de cele două profesoare de la Colegiul Tehnic Rădăuți s-au răsfrânt în privirile umezite de lacrimi ale celor cărora le-a fost dedicată ziua de 1 Octombrie.

„Cabinetul catehetic-școlar Episcop Gherasim Putneanul de la Colegiul Tehnic Rădăuți, prin activitățile vizate, are, ca prioritate, sădirea în mintea și inima elevilor a credinței, nădejdii și iubirii. Doar așa putem influența în mod pozitivcomportamentul elevilor și dezvoltarea virtuților creștine. Prin urmare, activitățile desfășurate la Căminul pentru persoane vârstnice din Solca și la  Așezământul de la Mănăstirea Bogdănești au fost adevărate evenimente educative, aducătoare de adânci învățături, prilejuriîn plus  de a înțelege că trebuie să fim împreună indiferent de vârstă.

Vasile Conta spunea: Un zâmbet sau o vorbă bună spusă unui bătrân este a-i dărui o zi mai mult de viață. Ca atare, i-am învățat pe elevi că orice bătrân este chipul omului ca plinătate și că cine se apropie de astfel de persoane simte cu ușurință o plăcută senzație de căldură, mângâiere și o putere binefăcătoare. Elevii au nevoie să înțeleagă că acești oameni au adunat atât de multe lucruri în ei, încât orice gest de care dau dovadă este semnul bunului-simț, al rânduirii și al înțelepciunii.

Prin cele două activități desfășurate, am dorit să încurajăm implicarea socială a elevilor, să validăm valoarea pe care persoanele vârstnice o au în viața noastră, să sădim în sufletul elevilor respectul față de bătrânii noștri, să construim modele de intervenție sustenabile și să încurajăm replicarea lor.”

 

Prof. dr. Aurica Daneliuc

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Prietenii vârstnicilor”.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Prietenii vârstnicilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Coltul cititorului

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei