Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 101 (8018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Proiectul „Diferiți sau totuși la fel?”, la CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului

În perioada 3-8 aprilie 2022, la CSEI „ Sf. Andrei” Gura Humorului  s-a realizat Proiectul „Diferiți sau totuși la fel?”, „Inni czy jednak tacy sami?” ”Different or actually the same?” – întâlnire internațională ca modalitate de a-i cunoaște și de a-i înțelege pe ceilalți, „Mobilitatea transnațională a elevilor”, cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Fondului Social European prin Programul Operațional Dezvoltare Educație Cunoaștere (PO WER).

Scopul proiectului a fost dezvoltarea la elevii cu dizabilități intelectuale competențe cheie în domeniul „conștientizării și exprimării”, competențe culturale și personale, sociale și de învățare, precum și competențe digitale. Consolidarea acestor  competențe s-a bazat pe conținutul educației rezultat din programa de bază a disciplinelor precum: muzică, artă, informatică, educație fizică, geografie și istorie și a fost adaptat la nevoile individuale ale participanților la proiect.

Activitățile au  fost desfășurate pe ateliere  practice de pictură a icoanelor, ateliere de vitralii, activități sportive comune, ateliere grafice, ateliere culinare,realizarea de postere cu preparate regionale, prin intermediul programului de grafică,  prezentarea tradițiilor și a costumelor naționale, activități  muzicale  urmate de excursii tematice.

Participanți la acest proiect au fost elevii de la Specjalny Ośrodek Szkolno Wychowawczy nr 2 din Cracovia - Polonia coordonați de prof. Anna Duda – Kras, Agnieszka Żychowicz și Adam Jaszczyński, elevii de la  CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului coordonați de dir. Petru- Marian Călinescu, Cezar-Vasile Strugariu, prof. Lucica Țebrean, Lucia Pădureț, Livia-Teodora Țebrean, Florin Mureșan, Pădureț Alexandru, Andreea- Elisaveta Bejinariu, Lucia Huțanu, Andreea Stoleru, Lăcrimioara Luca, și elevii de la Școala Gimnazială „Krystyna Bochenek” Poiana Micului coordonați de prof. Edwiga Molner, Iadwiga Pamparău și Otilia Moroșan.

Mulțumim partenerilor care au contribuit la buna desfășurare a activităților din cadrul proiectului: Inspectoratul Școlar Județean Suceava- Insp. Cristina-Maria Albu, Uniunea Polonezilor din România, Salina Cacica, Piscina Pyramia Gura Humorului,  Asociația Club Sportiv Ariniș Gura Humorului.

Pregătirea cadrelor însoțitoare, activarea metodelor și activitățile practice au avut un impact în ceea ce privește motivarea elevilor în mod pozitiv și încurajarea acestora să fie pe deplin implicați în pregătirea și punerea în aplicare a proiectului.

Elevii  din Polonia au cunoscut o altă țară, au interacționat cu colegii din România de asemenea cu CES, vorbind o limbă diferită, având alte obiceiuri și altă cultură. Cooperând în echipă, participând  la activitățile care au avut ca scop apropierea culturală a  ambelor țări,   au învățat  asemănările și diferențele în funcționarea lor de zi cu zi.

(Prof. Lucica Țebrean)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Diferiți sau totuși la fel?”, la CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Diferiți sau totuși la fel?”, la CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei