Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 74 (7991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Firma de exercițiu”, un exercițiu eficient pentru acces în lumea afacerilor

„A gândi este ușor, a acționa este dificil, iar a-ți transpune gândurile în fapte este cel mai dificil lucru.” Johann Wolfgang Von Goethe

La momentul actual, transferul elevilor calificați la nivelul unităților școlare pe piața muncii este o prioritate la nivelul fiecărei țări. Acest lucru se poate realiza și prin însușirea de competențe antreprenoriale. Economia de piață are nevoie de forță de muncă calificată, dar și de oameni de afaceri care să vină cu idei care vor satisface nevoile și dorințele consumatorilor aflate în continuă schimbare. Educația antreprenorială se poate aplica în rândul elevilor de la o vârstă fragedă.

Stimularea gândirii antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, constituind un motor al bunăstării oamenilor și comunităților.  Instituțiile de învățământ, companiile, agenții economici locali, cadrele didactice, elevii și familiile trebuie să fie conectate prin forme diverse de activități, la mediul de afaceri.

Ca și instituție de învățământ, Colegiul ”Alexandru cel Bun”, pregătește tinerii pentru viața reală învățându-i cum să lanseze și să administreze business-uri profitabile și cum să creeze locuri de muncă pentru ei și prietenii lor, aducând valoare adăugată în comunitățile în care trăiesc, prin activități la clasă, prin parteneriate cu diverse organizații, prin încheierea de contracte cu agenții economici locali sau prin derularea unor proiecte mai ample cum ar fi cel lansat în septembrie 2020, ”Stagii de practica in firme pentru elevi –Viitori angajați activi” – POCU/633/6/14/131947 Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020”.

Elevii din proiect sunt stimulați să-și formeze o gândire antreprenorială, care îi va ajuta în viitor să fie independenți și inovatori, să-și asume riscuri, să accepte provocări și să caute soluții creative, indiferent dacă vor lansa o afacere sau se vor angaja.

O activitate deosebit de stimulatoare pentru elevii din proiect și  nu numai s-a desfășurat în perioada 04.03. 2022 - 17.03.2022, TÂRGUL JUDEȚEAN ONLINE ,,AZI ELEV, MÂINE ANTREPRENOR” PENTRU FIRMELE DE EXERCIŢIU, conformA4.1. Organizarea si desfășurarea de activități  de tip firma de exercițiu  și participarea la târgul  județean al firmelor de exercițiu. S-au înscris 22 de firme de exercițiu din județul Suceava și 24 de firme de exercițiu din afara județului, pe cele 6 secțiuni:•      Cea mai buna prezentare PPT; •      Cea mai buna pagina Web; • Cel mai bun spot publicitar; • Cea mai buna siglă; • Cel mai bun slogan; • Cel mai bun catalog.

Anunțarea rezultatelor s-a realizat online în data de 17.03.2022.

Prin desfășurarea acestei activități s-au urmărit următoarele: motivarea pentru rezultate; responsabilizarea elevilor; formarea de priceperi și deprinderi în inițierea și dezvoltarea unei afaceri; însușirea și dezvoltarea principiilor de comunicare în antreprenoriat; dezvoltarea creativității și relațiilor interumane.

Firma de exercițiu este o metodă practică de înregistrare a cunoștințelor de la diverse discipline ce determină dobândirea de abilități antreprenoriale, perfecționarea comportamentelor profesionale și totodată identificarea potențialului propriu al elevilor ca viitori oameni de afaceri sau angajați activi. Instruirea în firma de exercițiu oferă elevului competențe în ceea ce înseamnă comportamentul profesional, respectiv: “Să știe ce să facă și să știe cum să facă.”

Elevii sunt atrași de „Firma de exercițiu” deoarece reprezintă un model al unei întreprinderi reale, fiind o metodă de abordare practică a integrării conținuturilor, metodă concepută pentru formarea aptitudinilor personale și a comportamentelor aplicabile în toate domeniile economice, pornind de la funcțiile de bază și până la cele de conducere din întreprindere.

Târgurile de exercițiu contribuie la dezvoltarea spiritului de echipă, la efectuarea de tranzacții și la dobândirea  competențelor de comunicare, deoarece numai în acest spațiu pot fi întâlniți parteneri de afaceri, elevii fiind puși în situația de a lua decizii, de a negocia și comunica, de a da măsura propriilor valori.

Felicitări tuturor participanților pentru participare, pentru curaj, pentru originalitate și inspirație! Cu voi, mediul de afaceri viitor va fi mult mai câștigat!

(Profesor Cîmpan Brîndușa Luminița)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Firma de exercițiu”, un exercițiu eficient pentru acces în lumea afacerilor.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Firma de exercițiu”, un exercițiu eficient pentru acces în lumea afacerilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei