Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 21 (7938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Ziua Unirii, sărbătorită și de elevii Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare”, Cajvana

“Ziua Micii Uniri – 24 Ianuarie” - nu a rămas nemarcată de elevii Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana. Dimpotrivă, momentul crucial din istoria poporului român, legat de unirea realizată de Alexandru Ioan Cuza, a stârnit în rândul elevilor puternice emoţii. Directorul coordonator al liceului din Cajvana, profesorul de istorie Nicolae Robu, a declarat că „întotdeauna evenimentele importante din istoria poporului român ne fac să vibrăm şi să trăim din tot sufletul tot ceea ce aniversăm”.

Împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost aniversată într-un mod festiv de elevii liceului din Cajvana, din clasele V-XII. Ei au susţinut un program variat, desfăşurat în laboratorul de istorie din incinta şcolii, unde au fost invitaţi profesorii şi elevii implicaţi în această acţiune. Domnul director adjunct, profesorul Ciotu Iulian, a spus că „prin realizarea acestei activităţi, s-a urmărit cunoaşterea evenimentelor care marchează ziua de 24 Ianuarie, dezvoltarea sentimentului patriotic, a gustului artistic şi a gândirii creatoare, a respectului pentru eroii neamului”.

Și profesoara de istorie, șefa catedrei de istorie-geografie,  Ureche Casandra,  le-a vorbit elevilor despre semnificaţia zilei de 24 Ianuarie, iar elevii au subliniat importanţa evenimentelor prin prezentări Power Point. Câteva slide-uri  interesante despre Mica Unire au fost expuse de domnisoara profesoară Șoldan Ana Maria. Și elevi ai claselor a VII-a A și a X-a A, coordonați de domnul profesor Ciotu Iulian, respectiv, profesoara Ureche Casandra,  au recitat poezii cu specific istoric.

Sceneta “Moş Ion Roată”, interpretată de elevi îndrumaţi de profesorul de istorie Iulian Ciotu, a fost răsplătită cu multe aplauze de cei prezenţi.

În încheierea activității, un grup de elevi coordonat de domnul profesor Ciubotariu Ovidiu a interpretat cântece patriotice dedicate Unirii.

La activitate a fost prezentă și doamna consilier educativ, profesor înv.primar, Tomuț Cristina, care a subliniat faptul că „educaţia patriotică a tinerei generaţii este o latură importantă a educaţiei, mai ales în zilele noastre, fiind normal să trezim, în fiecare dintre noi, chiar şi în cei mai mici cetăţeni ai României, mândria că suntem români”.

 

Prof. înv. primar Seserman Lidia Loredana

Responsabilă cu promovarea imaginii

Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare”, Cajvana

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Unirii, sărbătorită și de elevii Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare”, Cajvana.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Unirii, sărbătorită și de elevii Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare”, Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei