Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 21 (7938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colţul cititorului

24 Ianuarie, zi de neuitare pentru făuritorii Micii Uniri și la Dumbrăveni

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită și la Dumbrăveni. Într-un gest de trăire comună a nevoii de unitate, au privit cu recunoștință spre trecut elevi și profesori ai Liceului Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului educațional ”Omagiu Făuritorilor Unirii”.

Acesta este un proiect interdisciplinar și interinstituțional coordonat, la nivelul unității școlare, de către d-na director, prof. Duceac Adriana, și prof. Rusu Oana Cezara. Activitățile au fost realizate de către profesori de limba română, socio-umane, arte și meserii: Bardan Simona, Bucur Cipriana, Lăcătuș Loredana, Șorodoc Rica, Ivan Elena, Bortă Daniela și Curaleț Cătălin. Acestea au propus un mod diferit de învăţare şi dezvoltare a competenţelor științifice, lingvistice şi culturale, prin care se poate promova și menține identitatea istorică și culturală românească. Proiectul a avut ca scop responsabilizarea elevilor cu privire la cunoașterea și păstrarea identității naționale românești, mai ales în contextul societății contemporane în care tendința generală este aceea de globalizare și de ștergere a identității istorice, culturale și lingvistice.

În cadrul proiectului, elevii au susținut mai multe momente poetice și muzicale, au realizat postere cu diverse conținuturi informative, au transpus artistic scene istorice și au confecționat diverse obiecte decorative tematice. Acestea au fost expuse în spațiile interioare și exterioare ale școlii, alcătuind un colaj simbolic pentru o horă a unirii cu titlul ”Puterea stă-n Unire”. O parte a activităților au avut loc și la Centrul Cultural ”Acad. Eugen Simion” Dumbrăveni, prin sprijinul acordat de directorul Gheorghe Vatamanu. Un moment deosebit l-a constituit interviul documentar realizat de către eleva Beatrice Galan, din cl. a XI-a A, cu lect. univ. dr. Vlad Gafița, de la Catedra de Istorie-Geografie a Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Activitatea a fost întregită de participarea deosebită a Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, prin persoana plt. Magdalena Hatnean, care a transmis unității școlare un material video semnificativ pentru evenimentul istoric evocat.

Cu toții au trăit, fie și la nivel de poveste, emoția acelui moment de început realizat de înaintașii noștri pentru ceea ce înseamnă România de azi.

Prof. Rusu Oana Cezara

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 24 Ianuarie, zi de neuitare pentru făuritorii Micii Uniri și la Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
24 Ianuarie, zi de neuitare pentru făuritorii Micii Uniri și la Dumbrăveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei