Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 16 (7933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un exemplu de dăruire și vocație - doamna profesor Nesteriuc Mariana

"Un bun profesor este asemeni unei lumânări. El se mistuie pe sine însuși pentru a lumina calea altora"

Doamna profesoară Nesteriuc Mariana, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Ipotești, cu o experiență de peste 30 de ani în învățământ, a educat generație după generațiecu iscusinţă, talent, răbdare și multă dăruire, făcând o pasiune pentru munca cu copiii, spirit de obiectivitate, dreptate, principialitate, cinste, curaj, corectitudine, răbdare, optimism, modestie, fermitate, stăpânire de sine și a oferit dragostea fără de care nu poate exista nici o legătură, nici viitor, deoarece fiecare elev simte nevoia de a fi prețuit și iubit.

Ca profesor demonstrează elevilor iubirea sa prin fiecare cuvânt, gest, prin grija ce le-o poartă mereu tratându-i ca personalități unice, le dă sentimentul siguranței recunoscând meritele elevilor de câte ori are ocazia, dând dovadă de empatie și de capacitatea de a se transpune în gândurile și sentimentele celuilalt. Când există empatie între dascăl și elevii săi procesul de învățământ se desfășoară fără blocaje și cu rezultate superioare.

A reușit de fiecare dată să insufle elevilor un mod de gândire pozitiv, optimist și să se poarte cu fiecare elev de parcă ar fi pentru dumneaei cea mai importantă persoană din lume - “un profesor bun e cel care te face ca lucrurile mai grele să ți se pară ușoare”.

Plăcerea de a fi cea care ține pumnii mici ai fiecărui elev și de a-i învăța să facă “a” și un “A”. Predarea pentru doamna profesoară este o chemare specială, deoarece această meserie nu se potrivește oricui. Trebuie să ai un minim de iubire față de a împărtăși ceea ce știi cu ceilalți. Să îți dorești să inițiezi pe cineva, așa cum au făcut și alții cu tine, și să oferi elevilor șansa de a te vedea ca pe un model.

Unui elev îi rămâne întipărit în minte atât portretul fizic, cât şi moral al unui profesor îndrăgit şi stimat, ce ştie să îşi apropie cu căldură umană pe cei din jurul său.

A fi profesor te învață mai presus de toate să fii OM pentru cei mici, dar și pentru cei  mari. Cu toții știm că geniile se nasc la şcoala unde predă cel ce se dăruieşte pe sine, având ca rezultate minţi sclipitoare de elevi ce nu îl vor da uitării, iar cunoştinţele acumulate de la acesta le vor fi de folos în viaţă.

 

LA MULȚI ANI!!!

Cu drag, elevii clasei a III-a, Școala Gimnazială Ipotești

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un exemplu de dăruire și vocație - doamna profesor Nesteriuc Mariana.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un exemplu de dăruire și vocație - doamna profesor Nesteriuc Mariana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei