Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 15 (7932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întâlniri de ianuarie

Pline de entuziasm și voioșie am intrat în 2022 și ne-am propus să ne continuăm călătoria din cadrul parteneriatului cercurilor noastre. (Cercul Cenaclu literar/teatru, prof. coord. Alina Șandru, și cercul Redacție/Presă, Radio, TV/Foto Cineclub, prof. coord. Mihaela Buculei)

Așadar evenimentele lunii lui Gerar le-am marcat începând cu data de 11 ianuarie – Ziua cuvântului magic Mulțumesc. Nicolae Iorga: “Recunoștința – dobânda împrumuturilor sufletești”.

A urmat 15 ianuarie, ziua lui Mihai Eminescu, "Fiind foarte român, Eminescu e universal", spunea poetul Tudor Arghezi, dar și Ziua Culturii Naționale. Această dată a fost aleasă, începând cu anul 2011, ca Ziua Culturii Naţionale, pentru “a promova cultura, arta şi efortul academic”, o “zi de reflecţie asupra culturii române”, aşa cum se consemna în documentul prin care s-a instituit această sărbătoare, de către Academia Română.

Mergând pe firul calendarului am ales să ne oprim pe 18 ianuarie, Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă. Personaj de literatură sau obiect de joacă, omul de zăpadă poate fi aducător de magie, purtător de metafore sau instrument în dezvoltarea creativităţii.

Ziua de 24 ianuarie - la 163 de ani de la Ziua Unirii Principatelor Române, am decis ”să dăm mână cu mână” și să reînfăptuim momentele istorice care ne fac cinste. La această dată în 1859, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, Țara Românească și Moldova au devenit o singură entitate recunoscută sub numele de România. ”Unirea e singura stare politică ce putea să asigure viitorul nostru și să ne permită a da țării organizarea ce o aștepta de atât de mult timp”, afirma însuși domnitorul.

Ca urmare a derulării acestor ”întâlniri de ianuarie”, cu toții ne-am îmbunătățit abilitățile creative, ne-am identificat şi cultivat corespondenţe optime între noi, am acumulat o serie de cunoştinţe benefice, ne-am cultivat interesul pentru activităţi socio-culturale.

Palatul Copiilor Suceava, prof. Alina Șandru și prof. Mihaela Buculei

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlniri de ianuarie.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întâlniri de ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei