Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 239 (7851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Despre alcoolic și alcoolism

Alcoolic, alcoolism două denumiri stigmatizate, alcoolicul find considerat ”un om de nimic” care a pirdut totul, serviciu, familie locuință, respectul societății, etc.

Însă nu este așa, de aceea încerc să răspund la întrebările cele mai frecvente pe care și le pun cei care au probleme cu consumul compulsiv (necontrolat) de alcool, întrebări pe care ni le-am pus și noi cei din grupul Alcoolicilor Anonimi atunci când am abordat pentru prima oară această comunitate.

Oare sunt alcoolic?

Dacă în mod repetat beți mai mult decât intenționați, dacă nu vă puteți opri după primul sau al doilea pahar (unul e prea mult, o sută sunt prea puține), dacă aveți pierderi de memorie(ruperea filmului), dacă noaptea căutați sticla cu băutură din care beți pentru a putea dormi, dacă a doua zi aveți nevoie de o băutuă pentru revenirea pe linia de plutire (de a merge la serviciu) atunci s-ar putea să fiți alcoolic dar, nimeni nu vă poate spune că sunteți, numai D-tră puteți decide.

Să ne înțelegem, alcoolicul este un om bolnav, iar alcoolismul este o boală, o boală nevindecabilă medicamentos, dar care poate fi stopată printr-o abstinență totală.

Spuneam că alcoolismul este o boală, o boală fizică, psihică și spirituală cu mari implicații sociale iar alcoolicul, spre deosebire de un consumator, chiar excesiv (bețiv), este un om bolnav. Consumatorul excesiv poate opri consumul fără nicio problemă, alcoolicul nu! Alcoolicul întră în sevraj la oprirea consumului (mahmureli, tremurături, insomnii sau chiar halucinații (delirum tremenes) și moarte. Organismul are nevoie de ”medicamentul alcool” care îl poate readuce în stare acceptabilă pentru puțin timp astfel se închide cercul – beau ca să-mi fie bine după care îmi va fi din nou rău și tot așa. De aceea voința nu face doi bani în încercarea de a lăsă băutul, chiar dacă reușește, este pentru un termen scurt, chinuit. Așa cum nici cel bolnav de diabet, spre exemplu, nu poate spune că de mâine nu o să mai fie bolnav.

Atunci ce e de făcut? Căutați ajutor (de unul singur nu se poate)! Alcoolicii Anonimi vă pot ajuta.

 Dar, ce este comunitatea Alcooicilor Anonimi?

Noi suntem o comunitate de bărbați și femei care ne-am pierdut capacitatea de a ne controla băutul și care ne-am aflat în tot felul de necazuri din cauza băutului. Încercăm – în majoritatea cazurilor cu succes – să creem o viață satisfăcătoare fără alcool. Pentru aceasta am descoperit că avem nevoie de ajutorul și susținerea altor alcoolici. Noi i-am găsit în Grupul AA și avem ani de abstinență fericită, senină.

Vă așteptăm cu drag la Grupul AA ”Speranța” Suceava! Pentru amănunte sau alte informații telefonați la: 0746995458; 0743419931 sau E-mail: speraasv@yahoo.com, vizitați: aaromania.ro 

C.Sv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre alcoolic și alcoolism.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Despre alcoolic și alcoolism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei