Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 265 (7266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Împreună putem face o şcoală mai bună

În perioada 21-25 octombrie 2019, la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Suceava s-a desfăşurat cea de-a treia întâlnire în cadrul proiectului „Deliberative mediator leader students”, proiect coordonat de o unitate şcolară similară din Sakarya, Turcia (proiectul cu nr. 2018-1-TR01-KA229-059667-6).

Proiectul se derulează pe parcursul a doi ani şcolari, respectiv 2018-2019 şi 2019-2020. În proiect lucrează echipe din şase ţări partenere, pe lângă coordonatorii din Turcia şi echipa din Şcoala ”Ion Creangă”, fiind implicate şcoli din Grecia, Italia, Polonia şi Spania.

Pe fond, proiectul vizează ceea ce alţii utilizează de mai mulţi ani în şcolile occidentale: „peer mediation”. Nu e un concept nou, aşadar, doar că organizaţia noastră şcolară nu l-a utilizat până acum, nici teoretic, nici în activităţile practice. Scopul pe care ni l-am propus este acela de a crea o reţea de mediatori – profesori şi elevi – care, prin intervenţia lor promptă, să asigure un climat propice desfăşurării întregii activităţi şcolare, prin soluţionarea promptă şi reducerea conflictelor din şcoli, îmbunătăţind relaţiile dintre elevi (relaţii aflate într-un evident proces de degradare), dintre aceştia şi profesori, dintre elevi şi părinţi ori dintre profesori şi părinţi.

“Ne bucurăm să fim gazdele unui eveniment atât de important pentru comunitatea noastră şcolară, dar şi pentru comunitatea locală din care facem parte. Avem, astfel, ocazia să împărtăşim experienţă şi să învăţăm unii de la alţii, din experienţa şcolilor partenere în problematica pe care o abordează proiectul, acela al implicării elevilor în găsirea de soluţii pentru a construi o şcoală mai prietenoasă, mai liniştită, mai sigură pentru toţi”, a spus, în cuvântul de întâmpinare, prof. dr. Luminiţa Martiniuc, directorul şcolii.

“Proiectul în care suntem implicaţi abordează o problemă tot mai actuală nu doar la noi, ci în tot ceea ce înseamnă sistem educaţional. Suntem conştienţi că pentru numeroase <asperităţi> ce apar în relaţiile dintre elevii noştri se pot găsi soluţii chiar de către aceştia, astfel încât să nu fie nevoie mereu şi neapărat de intervenţia unui adult, pe care, în general, elevii îl văd ca pe un intrus. Cu aceste gânduri ne-am implicat în acest proiect derulat sub umbrela Erasmus+ şi cu speranţe serioase am abordat sesiunile de formare a elevilor mediatori”, a completat prof. Georgeta Cîmpan, coordonatoarea echipei de proiect a şcolii.

Săptămâna de lucru a celor şase echipe de proiect a început cu o ceremonie oficială care le-a oferit tuturor participanţilor ocazia ca, pe lângă parada drapelelor, să asculte muzică şi să vadă dansuri tradiţionale din fiecare ţară, sub îndrumarea prof. Viorica Murăraşu, Alexandrina Jijie, Adrian Şoiman şi Oltea Prelucă.

Activităţile specifice proiectului (prezentarea realizărilor de până acum, planificarea celor ce urmează a fi implementate, analiza problemelor întâmpinate etc.) au fost completate cu cele desfăşurate la Primăria Suceava, la Inspectoratul Şcolar, la Universitatea „Ştefan cel Mare”, precum şi cu vizitele la Cetatea de Scaun, la Muzeul Satului Bucovinean, la Cacica şi în comunitatea poloneză de la Soloneţu Nou, ori excursia-tur în judeţul Suceava.

Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împreună putem face o şcoală mai bună.
 Vizualizări articol: 2257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Împreună putem face o şcoală mai bună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei