Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 260 (7261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O nouă mobilitate Erasmus+ la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava

Profesorii Dobrincu Simona, Şerban Mihaela şi Jipa Adina, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, au participat la o mobilitate Erasmus+ în oraşul Alicante, Spania. Mobilitatea, cu titlul „Mindfulness and Meditation: Outdoor and Relaxing Education”, face parte din activităţile proiectului  Erasmus + KA1 „Împreună împotriva absenteismului”, desfăşurat în cadrul colegiului în perioada 2018-2020. Alături de profesorii suceveni au participat la activităţi şi cadre didactice din Polonia, Franţa, Italia, Lituania şi Slovenia.

Cele 45 de ore de curs s-au desfăşurat sub formă de prezentări şi workshopuri dinamice ce au oferit participanţilor şansa de a se familiariza cu metode şi exemple de bune practici în vederea prevenirii și gestionării fenomenului de absenteism şi abandon şcolar, precum şi a celui de agresivitate. Acestea au vizat  exploatarea activităţilor recreative, în aer liber, stimularea inteligenţei emoţionale şi diminuarea actelor de violenţă prin tehnici de meditaţie şi relaxare, stăpânire de sine în situaţii conflictuale sau de utilizare a jocului pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare.Rolul tuturor acestor tehnici este acela de a crea un climat pozitiv şi de încredere în sine în cadrul orelor de curs atât în rândul profesorilor, cât şi în cel al elevilor.  

De asemenea, au fost prezentate şi o serie de exerciţii şi tehnici de autocunoaştere. Utilizarea acestora la clasă permite profesorului să evalueze particularităţile în cadrul colectivului de elevi pentru a asigura coeziunea de grup, un alt factor cheie în prevenirea absenteismului şi abandonului şcolar.

Pe lângă activităţile teoretice, mobilitatea a inclus şi o serie de activităţi socio-culturale precum vizitarea Insulei Tabarca, a Castelului Santa Barbara și a muzeului MARQ din Alicante, ce au avut ca scop crearea unei reţele profesionale între profesorii participanţi în vederea desfăşurării altor proiecte şi parteneriate Erasmus +.

Prof. participanţi la mobilitate

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă mobilitate Erasmus+ la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.
 Vizualizări articol: 2530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă mobilitate Erasmus+ la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei