Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 250 (7251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Matematica şi Muzica ”se-ngână şi-şi răspund”, în cadrul programului Erasmus+, de la Colegiul ”Mihai Eminescu”

În perioada 14-19 octombrie 2019, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Suceava, a avut loc cea de a doua întâlnire a proiectului Erasmus+ "E.learning.European schooL practicEs for teAching and leaRNING of maths” având ca invitaţi profesori şi elevi din şcolile partenere din Italia, Bulgaria şi Turcia.

Activităţile proiectului s-au desfăşurat în jurul temei principale a proiectului: predarea interdisciplinară a matematicii, de această dată pe ritmurile muzicii clasice, moderne sau folclorice.

Invitaţii, divizaţi în grupuri mixte, au lucrat la demonstrarea legăturii strânse între matematică şi muzică: ritm, sunet, mişcare şi au creat afişe ilustrative pe această temă. Plecând de la aceste afişe, elevii, îndrumaţi de profesorii din ţările partenere, au creat scurte secvenţe video cu activităţi muzicale de spargere a gheţii pentru orele de matematică.

Profesorii din învăţământul primar şi pre-primar au susţinut lecţii demonstrative pentru a ilustra aplicabilitatea muzicii la orele matematică sau necesitatea utilizării  matematicii la orele de muzică.

Din cadrul proiectului nu au lipsit activităţile culturale de documentare: vizita la Muzeul  “Ciprian Porumbescu" sau la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii  “Ştefan Procopiu" de la Palatul Culturii, activităţi care au întărit legătura între cele două discipline atât de diferite, dar totuşi cu atât de multe conexiuni pe care elevii le-au exploatat cu imaginaţie şi creativitate.

Prof. Irina Melisch, manager proiect

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Matematica şi Muzica ”se-ngână şi-şi răspund”, în cadrul programului Erasmus+, de la Colegiul ”Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 2941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Matematica şi Muzica ”se-ngână şi-şi răspund”, în cadrul programului Erasmus+, de la Colegiul ”Mihai Eminescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei