Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 228 (7229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educaţia secolului XXI – problematică de interes global. Program de cooperare româno-indonezian

În perioada 2-10 septembrie, două cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), au dezvoltat un program complex de cooperare în domeniul educaţiei la nivelul a trei universităţi din Indonezia.

Programul a inclus vizite şi susţinerea de prelegeri în cadrul a trei universităţi din trei regiuni diferite ale Indoneziei, respectiv Universitatea Sebelas Maret din Surakarta, Yogyakarta State University din Yogyakarta şi State Islamic University Jakarta, precum şi participarea în calitate de keynote speaker a conf. univ. dr. Aurora Adina Colomeischi la cea de a treia ediţie a International Conference on Learning, Innovation and Quality Education, ICLIQE – 2019.

Prelegerile propuse au avut ca temă generală dezvoltarea curriculumului pentru învăţământul primar în secolul XXI, prezentarea de proiecte şi bune practici din contextul educaţional al spaţiului european şi românesc.

La Universitatea Sebelas Maret, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, programul Primary Education, lector dr. Tudor Colomeischi a susţinut prelegerea cu tema Organizarea şi dezvoltarea curriculumului în învăţământul primar din România, cu accent pe specificul învăţării matematicii în învăţământul primar. De asemenea, la aceeaşi universitate s-au prezentat rezultate ale proiectelor de cercetare-dezvoltare-inovare derulate de către Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din USV.

În cadrul universităţilor din Yogyakarta şi Jakarta, prelegerile susţinute în faţa studenţilor de la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat au iniţiat discuţii pe tema specificului dezvoltării curriculumului în secolului XXI, a principalelor provocări şi dificultăţi cu care se confruntă lumea contemporană, a modalităţilor prin care aceste provocări pot fi întâmpinate prin educaţie. Studenţii şi cadrele didactice din universităţile vizitate au arătat interes şi deschidere spre comunicare pe marginea subiectelor propuse dezbaterii, precum şi interes spre a dezvolta cooperări bilaterale cu USV – FSE.

Programul derulat la nivelul universităţilor indoneziene demonstrează încă o dată faptul că educaţia secolului XXI este o problematică globală, că schimburile de idei şi bune practici pot contribui la aprofundarea înţelegerii rolului comunităţilor educaţionale în creşterea şi educarea tinerelor generaţii, oriunde s-ar afla pe planetă. Ideea centrală promovată în contextul prelegerilor susţinute a fost construirea educaţiei cu scopul promovării stării de bine individuale şi colective, principalul vector motivator pentru tânăra generaţie fiind nu doar obţinerea unui loc de muncă bine plătit, ci contribuţia la generarea stării de bine pentru propria persoană, dar şi pentru prieteni, familie, comunitate şi întreaga planetă. Profesorii vor fi principalii agenţi în promovarea competenţelor transformative, care vor conduce spre creşterea nivelului stării de bine şi împlinirea potenţialului printr-un proces de învăţare deplină, încărcată de semnificaţii şi sens.

 

Conf. univ. dr. Aurora Adina Colomeischi

adina.colomeischi@usm.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Educaţia secolului XXI – problematică de interes global. Program de cooperare româno-indonezian.
 Vizualizări articol: 2358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Educaţia secolului XXI – problematică de interes global. Program de cooperare româno-indonezian5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei