Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 35 (7036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lacrimi, flori şi o ultimă mângâiere a soarelui

Adio, doamnă profesoară Popovici Aurica!

Vestea trecerii în nefiinţă a căzut ca un trăsnet peste familie şi comunitatea din Cajvana. Telefoanele au început să sune, răspândind cumplita veste. Cei ce au cunoscut-o, aflând vestea, au început să se anunţe unii pe alţii.

Clopotele bisericii din comună, cu glasul lor trist, au dat de ştire comunităţii că cea care altă dată, plină de vigoare, le-a încântat viaţa, a plecat acum la cele veşnice. Rând pe rând, rudele, cunoscuţii, colegii de breaslă din judeţ şi nu numai, foşti elevi, întreaga comunitate, au ţinut să treacă prin faţa sicriului în care se afla trupul neînsufleţit, pentru a aduce un ultim omagiu celei care a fost “Doamna Profesoară Popovici Aurica”.

Ca orice dascăl, şi-a iubit cu credinţă şi pasiune meseria, fiind calificată într-un domeniu pe cât de nobil pe atât de frumos…matematica, învăţând şi instruind generații de elevi.

 La împlinirea vârstei de pensionare, d-na profesoară s-a pensionat, dar nu s-a putut împăca cu gândul să stea acasă, departe de procesul de învăţământ, aşadar a servit în continuare învăţământul, suplinind la catedra de matematică.

 Împlinită pe plan profesional, s-a împlinit şi pe plan familial, căsătorindu-se cu d-l Popovici Constantin, tot profesor de matematică. Din căsătoria lor au rezultat doi copii: Gabriela şi Ionel. Nepoții reprezentau primăvara vieţii ei. Îşi dorea mult să-i vadă crescând sub ochii ei şi, alături de părinţi, să participe activ la creşterea şi educaţia lor, dar nu totdeauna reuşim să realizăm ceea ce cu multă ardoare ne dorim.

Luni, 11 februarie 2019, d-na profesoară a fost condusă pe ultimul drum. Numeroasele coroane aduse au demonstrat preţuirea şi respectul de care s-a bucurat ca profesor şi ca om.

Colectivul de cadre didactice de la Liceul Tehnologic “Ștefan cel Mare" Cajvana este alături de familia îndurerată, rugând pe bunul Dumnezeu să primească sufletul răposatei acolo unde numai oameni buni, ca Domnia Sa, îl merită.

“Adio, doamnă profesoară !“

Vă dorim ca drumul spre veşnicie să vă fie presărat cu flori şi vă asigurăm că noi toţi, cei care v-am cunoscut, nu vă vom uita niciodată. O lacrimă plină de pioşenie ne va cădea mereu pe locul unde veți petrece veşnicia. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

 

Colectivul de cadre didactice de la Liceul Tehnologic “Ștefan cel Mare“, Cajvana

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lacrimi, flori şi o ultimă mângâiere a soarelui.
 Vizualizări articol: 2469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lacrimi, flori şi o ultimă mângâiere a soarelui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei