Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 23 (7024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Experienţă europeană a elevilor Colegiului Economic

Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava este implicat, în perioada septembrie 2018 – august 2020, într-un parteneriat de schimb interşcolar la nivel european, în cadrul proiectului Erasmus+ "Additional Promoting Progress Society As Soon As Possible" (APPS Asap), coordonat de un liceu din Italia şi finanţat de Uniunea Europeană. Școlile partenere în acest proiect sunt:Istituto D'Istruzione Superiore Francesco Ferrara, Mazara Del Vallo - Italia, OOU Goce Delcev, Kavadarci - Macedonia (FYROM), Neringos gimnazija, Neringa - Lituania şi Turisticko ugostiteljska skola, Split - Croaţia.
Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă familiarizarea elevilor cu instrumentele oferite de internet şi conţinuturile multimedia, evaluarea, exploatarea şi folosirea în siguranţă a resurselor web.
În perioada 14 – 18 ianuarie 2019, liceul din Split, Croaţia, a organizat prima întâlnire transnaţională a proiectului, la care au participat şi trei cadre didactice şi şapte elevi de la Colegiul Economic. Pe parcursul celor cinci zile de activităţi, elevii au descoperit modalităţi inovatoare de a prezenta conţinutul, de a colabora şi de a îmbunătăţi procesul de învăţare prin intermediul instrumentelor web 2.0: Prezi, Kahoot şi Glogster.
Activităţile de învăţare au fost îmbinate cu cele sportive, de explorare a naturii şi a culturii croate, precum şi cu vizitarea unora dintre cele mai impresionante obiective turistice de pe coasta Dalmaţiei, inclusiv monumente din patrimoniul UNESCO: Palatul lui Diocleţian şi medievalul Split, oraşul vechi Dubrovnik, Sinjska alka.
Experienţa a avut multiple rezultate: cunoaşterea altor culturi, colaborare internaţională, perfecţionare personală, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare în limba engleză, însuşirea de noi cunoştinţe, noi metode de învăţare, valorificarea preocupării cadrelor didactice pentru inovarea didactică prin strategii şi metode de predare activă şi participativă, exemple de bune practici didactice. Vizitarea ţării partenere şi activităţile desfăşurate într-un mediu multicultural au oferit elevilor prilejul de a se familiariza cu alte contexte sociale şi de a dezvolta atitudini pozitive, bazate pe respect şi toleranţă, faţă de celelalte culturi.
 
Coordonator proiect,
Prof. Mihaela Anton
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Experienţă europeană a elevilor Colegiului Economic.
 Vizualizări articol: 2810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Experienţă europeană a elevilor Colegiului Economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei