Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 13 (7014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

”Eminescu ne-a unit!”, la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”

Cultura unui popor este esența existenței sale. Plămădită din picătura sudorii poporului, căzută pe brazda însângerată a neamului, cultura românească, intens contestată și blamată de „menestrei" pe care timpul i-a pus la colț și i-a condamnat la uitare, reînvie și se încăpățânează să demonstreze că nu e banală, nu e desuetă și că nu e mai prejos decât altele.

Marile edificii sunt colective, iar cultura românească este expresia unor eforturi îndelungate, cu rădăcini adânci în negura timpului. Cultura românească are valențe pe care diversitatea suferinței i le conferă. Probabil, nu întâmplător, cultura românească se sărbătorește de ziua lui Eminescu; nu pot exista decât împreună.

De Ziua Culturii Naționale și de ziua Poetului Național, am vorbit despre omul Eminescu, ca expresie a luptei pentru drepturile românilor, îndreptarea moravurilor unei societăți în construcție, puritatea credinței strămoșești, sancționarea metehnelor politicienilor vremii, dar și pentru unitatea românilor. Eminescu a visat Unirea cea Mare.

 Sala multimedia a Colegiului Național de Informatică “ Spiru Haret ” a trimis către Univers prin intermediul truditorilor întru luminarea minții, din clasele a X-a E și a XI-a F, o odă pentru toți cei pe ai căror umeri s-a ridicat cetatea culturii românești și pe cei ai celui ce a luptat pentru suferința românilor...”De la Nistru pân la Tisa...”

Din difuzoarele școlii, la pauze au răsunat versuri eminesciene interpretate măiastru de cei mai talentați slujitori ai teatrului românesc.

 Vorbele înțelepte ale poetului au fost imprimate pe semnele de carte ce au deschis pagini din lirica eminesciană.

Manifestările dedicate “omului deplin al culturii românești” au cuprins acțiuni diverse organizate de profesorii catedrei de limbă și literatură română, cu o abordare exclusiv literară, și de profesoara de istorie Tatiana Matei împreună cu bibliotecar Roxana Chiriac, ce a făcut referire la partea politică și cea gazetărească a patriotului Mihai Eminescu.

Prof. Tatiana Matei

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Eminescu ne-a unit!”, la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”.
 Vizualizări articol: 2077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Eminescu ne-a unit!”, la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Figurine de turtă dulce Decorațiuni delicioase, frumoase, făcute cu propriile mâini pentru cei dragi – figurinele de turtă dulce făcută în casă cer răbdare și destul timp, dar merită făcute măcar o dată pe an, de sărbători. Nu e nimic complicat și chiar... Citeşte