Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 291 (7001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Magia Crăciunului

Casa Orăşenească de Cultură din Gura Humorului a găzduit sărbătorirea Crăciunului pentru (dacă tot am vorbit de centenar) cei peste o sută de copii din cadrul Centrului Serviciilor Multifuncţionale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului. La iniţiativa şefei Centrului, Mihaela Pintilei, a coordonatorului personalului de specialitate, Maria Ulici, împreună cu toţi salariaţii şi cu implicarea directă a copiilor a avut loc, şi nu exagerez, un spectacol de zile mari.

Manuela Pentiuc, prezentatoarea spectacolului, a apărut pe scenă într-un decor feeric şi i-a invitat pe rând, pe copiii care aveau pregătite numere de spectacol la dans sportiv, dansul Crăciuniţelor (instructor Dana Radu), Grupul de colindători (instructor Mirela Negrea), numere de magie (dna Mirela Maxim), grupul de urători care a ieşit în evidenţă prin costumaţia deosebită, prin glasul bubuitor al tobelor şi dansurile şi strigăturile specifice Anului Nou.

Apoi şi-a făcut apariţia grupul de colindători al Parohiei Ortodoxe a Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Molid, Vama, preot paroh Dragomir Ţebrean, care a descris şi interpretat, uneori sub formă de teatru, evenimentele de început ale Creştinătăţii.

Copiii, chiar şi din grupa mică de la grădiniţă, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi conform rolului care le revenea, conduşi în scenă de profesoara de religie şi prezbitera Livia Teodora Ţebrean, au încântat sala plină de spectatori.

Încântarea a fost cu atât mai mare cu cât erau mai mici şi mai drăgălaşi interpreţii. Nu pot să nu afirm că, dacă vorbim despre educaţie religioasă, cel mai bine se face în cadrul bisericii şi de la vârste cât mai fragede şi m-am bucurat că la Molid se face acest lucru.

Apoi a venit marea surpriză pentru toată lumea, Ansamblul de cântece şi dansuri „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi nu câţiva membri, ci aproape tot ansamblul. N-au lipsit dirijorul Viorel Leancă, managerul Sorin Filip, cărora li s-a adăugat şi Călin Brăteanu, directorul Centrului Cultural „Bucovina”. Entuziasmul a fost atât de mare, încât nu găsesc cuvinte să-l descriu. Fiecare membru al Ansamblului „Ciprian Porumbescu” se poate spune că este o personalitate.

Atâtea personalităţi au găsit de cuviinţă să lase orice altă preocupare şi să vină să-i încânte pe aceşti copii. Furaţi de ritmurile muzicii populare, copiii s-au ridicat de pe scaune şi s-au prins în hora mare. Se citea pe chipul lor fericirea şi faptul că au uitat de toate necazurile. Artişti de seamă, ai Bucovinei s-au strâns pentru ei, să le dăruiască bucurie, încredere şi speranţă! Desigur că ar trebui să mulţumim şi celor care au aprobat această deplasare la Gura Humorului.

Şi trebuie să mai consemnăm un lucru, au fost nişte invitaţi speciali în speţă, pensionari care au lucrat la această unitate. Am văzut o pensionară cu lacrimi în ochi spunând că nepoata ei a scos-o din casă pentru că de ani buni nu mai îndrăznea să iasă afară, mulţumind lui Dumnezeu dar şi celor care au avut ideea să-i facă să mai uite de dureri, griji şi bătrâneţe. „Parcă m-au întinerit cu zece ani!”

Moş Crăciun a apărut cu sacul în spate, dăruind dulciuri copiilor, fiind sponsorizat de Fundaţia „Te aud România”.

La Gura Humorului, în ziua de 18 decembrie 2018 a avut loc o magie de neuitat pentru copii, pentru bătrâni, completată de bucuria şi satisfacţia tuturor celor implicaţi că au reuşit să facă o faptă bună, creştinească, în spiritul Crăciunului.

(Gheorghe Solcan, Gura Humorului)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magia Crăciunului.
 Vizualizări articol: 2929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Magia Crăciunului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei