Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 288 (6998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect Erasmus+ al Şcolii Gimnaziale Nr. 4, pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos

Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava derulează, pentru al doilea an consecutiv, Programul Erasmus+, finanţat de Comisia Europeană, prin Proiectul„Healthy Foods, Happy Moods”. Perioada în care se desfăşoară proiectul este septembrie 2017 – septembrie 2019, ţara coordonatoare fiind Turcia, iar parteneri Croaţia, Italia, Polonia şi România. Prin derularea acestui proiect se urmăreşte formarea deprinderilor de a adopta un stil de viaţă sănătos, nu doar prin consumul de alimente sănătoase, ci şi prin promovarea participării la activităţi sportive şi fizice.

În perioada 3-7 decembrie 2018, profesor Mirela Florentina Mazilu şi consilier şcolar Ramona Întorsură, împreună cu patru elevi din ciclul primar, Apetrii Smaranda, Balan Teodora, Mateiciuc Robert şi Papuc Alexia, de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, au participat la a treia activitate de învăţare/predare/formare, ”Cooking Fest”, din cadrul proiectului, în Zagreb, Croaţia.

Activităţile s-au desfăşurat în Zagreb, Croaţia, iar şcoala gazdă, The Primary school Tituš Brezovački, coordonator Maja Sokač, a organizat pe durata întregii săptămâni în care s-a desfăşurat întâlnirea activităţi care au vizat deprinderea elevilor de a-şi însuşi o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă activ. Elevii şi profesorii din şcoala gazdă, împreună cu 16 de elevi şi 8 profesori din Turcia, Polonia, Croaţia şi România,au fost cooptaţi în activităţi culinare specifice tematicii de Crăciun, unde au putut prepara, în ateliere de lucru, diferite dulciuri tradiţionale din ţările de provenienţă.

Un impact plăcut asupra copiilor l-au avut activităţile sportive care s-au finalizat cu petrecerea timpului în aer liber, fiind antrenaţi în diferite jocuri, competiţii, drumeţii, plimbare cu caiac-canoe la clubul Jarunşi înot la piscina Aqua Vivae.

Beneficiarilor proiectului din Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava li s-au oferit prin participarea la activităţi experienţe de învăţare menite să le schimbe stilul de viaţă într-unul sănătos, dar în acelaşi timp frumos. La sfârşitul schimbului de bune practice, elevii au elaborat Jurnale de învăţare, expuse la colţul Erasmus+ al şcolii, în care au detaliat experienţele trăite pe durata mobilităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect Erasmus+ al Şcolii Gimnaziale Nr. 4, pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos.
 Vizualizări articol: 2989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect Erasmus+ al Şcolii Gimnaziale Nr. 4, pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei