Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 276 (6986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

O săptămână densă de experiențe pozitive pentru elevii ambasadori ai Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava în cadrul mobilității din Portugalia a proiectului ”CIVIC” (Coopération Innovatrice Vers l’Interdisciplinarité Civique)

Proiectul Erasmus + de parteneriat dintre școli a ajuns în a doua etapă, după mai bine de un an de implementare, în care s-au derulat activități de educație civică integrată pentru elevi și activități de cooperare didactică europeană în vederea conceperii metodologice de lecții interdisciplinare de tip civic.

Mobilitatea de la Escola Secundária din Felgueiras, Portugalia, derulată în perioada 12-19 noiembrie 2018, a fost un prilej de întâlnire a delegațiilor tuturor școlilor partenere:Lycée Grandmont din Tours, Franța, Colegiul National „Petru Rareș" Suceava, România, Istituto Tecnico Economico Statale „Jacopo Barozzi" din Modena - Italia, Liceo Classico Stabili Trebbiani din Ascoli Piceno, Italia, Liceum „Ogolnoksztalcace im. Narcyzy Zmichowskiej„ din Varșovia Polonia, „Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych„ Jeleniej Gorze, tot din Polonia, Lycée Professionnel „Auguste Bouvet” din Romans sur Isère, Franța și, bineînțeles, Escola Secundária de Felgueiras din Portugalia.

Programul activităților întregii săptămâni a vizat educația ecologică a elevilor ambasadori, care a inclus vizitarea unor instituții locale care activează în domeniul ecologic, a orașului Guimaraes, care este un oraș recunoscut pentru practicile ecologice municipale și, în același timp, oraș patrimoniu UNESCO, calcularea amprentei ecologice individuale a elevilor ambasadori, stabilirea a 10 eco gesturi, care prin respectare vor contribui la reducerea amprentei ecologice a municipiilor, compararea practicilor ecologice ale școlilor partenere și ale municipiilor în care acestea funcționează, realizarea unei dezbateri filmate pe tema uzanțelor ecologice orășenești, în domeniul transportului, al iluminatului public și al deșeurilor.

De asemenea, mobilitatea a reprezentat o oportunitate de intrare în contact cu limba portugheză, cultura și patrimoniul portughez, cu oamenii deosebit de calzi și primitori. A fost vizitat orașul Porto, s-a participat la o croazieră pe fluviul Douro și a fost admirat apusul pe plaja din apropierea deversării fluviului în oceanul Atlantic.

Nu în ultimul rând, toți participanții au admirat școala parteneră, construită integral de curând, cu spații generoase pentru activitățile didactice sau formative, pentru servirea mesei și petrecerea plăcută și utilă a timpului în întregul campus.

Elevii români, ambasadori ai Colegiului Național ”Petru Rareș” din Suceava au fost Ilinca-Teodora CHICOŞ, Cosmin-Alindor DUMITRAŞ și Robert-Andrei GLASER, toți de la clase bilingve de limba franceză, iar profesorul însoțitor a fost Anca-Viorica GRECULEAC.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O săptămână densă de experiențe pozitive pentru elevii ambasadori ai Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava în cadrul mobilității din Portugalia a proiectului ”CIVIC” (Coopération Innovatrice Vers l’Interdisciplinarité Civique).
 Vizualizări articol: 1506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O săptămână densă de experiențe pozitive pentru elevii ambasadori ai Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava în cadrul mobilității din Portugalia a proiectului ”CIVIC” (Coopération Innovatrice Vers l’Interdisciplinarité Civique)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Coltul cititorului

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei