Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 272 (6982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

”Călătoria Erasmus+ continuă într-o nouă țară”

În perioada 12-16 noiembrie 2018, la Zemite, în Letonia, a avut loc a treia mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ KA2 ”4 Countries 4 Books”. La mobilitate au participat patru elevi de la Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret, însoțiți de prof. Liliana Mocrei și prof. Dumitru Băncescu, precum și elevi și cadre didactice de la școlile partenere în cadrul proiectului: Çamkiran Ortaokulu – Izmir, Turcia (școala coordonatoare) și Slaviku Pagrindine Mokykla – Slavikai, Lituania.

Pornind de la scopul proiectului (acela de a atrage atenția asupra nevoii și importanței cunoașterii limbilor străine în comunicarea cu alte națiuni, din motive culturale, sociale și profesionale, într-o lume aflată într-o continuă schimbare), programul mobilității a inclus activități variate. Elevii au participat la activități educative din școala gazdă (inclusiv ore de curs și ateliere de lucru). Au fost vizitate atât școala gazdă (Școala Primară din Zemite), cât și două școli din orașul învecinat Kandava (Școala de Muzică și Arte din Kandava și Școala Secundară din Kandava). A avut loc o întâlnire cu primarul orașului Kandava și au fost vizitate obiective turistice reprezentative pentru Letonia  (orașul vechi Kuldiga, Cascada Ventas, studiourile cinematografice ”Cinevilla”, Muzeul ciocolatei din Pure, Palatul Rundale, Orașul Vechi și ”Casa Capetelor Negre” din Riga). Activitățile din cadrul mobilității s-au încheiat cu participarea la un concert aniversar închinat Centenarului Letoniei, concert desfășurat la Casa de Cultură din Zemite.

Această mobilitate le-a oferit participanților oportunitatea de a cunoaște locurile istorice și geografice ale Letoniei despre care au citit în cea de a treia carte prezentată în proiect și de a înțelege mai bine cultura acestei țări europene.

Prof. Dumitru Băncescu

Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Siret

 

Conținutul acestui articol reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi dată informațiilor respective.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Călătoria Erasmus+ continuă într-o nouă țară”.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Călătoria Erasmus+ continuă într-o nouă țară”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei