Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 114 (6824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Premiul III obţinut de Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului la Concursul Naţional „Călătoria mea multiculturală” – ediţia a V-a, Satu Mare, 11-13 mai 2018

Echipa Colegiului Alexandru cel Bun, „Vânătorii de comori”, a participat la Concursul Naţional „Călătoria mea multiculturală”, organizat în acest an la Satu Mare, în perioada 11-13 mai. Concursul este inclus în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare finanţate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în anul şcolar 2017-2018, aprobat cu OMEN nr. 27018/27.02.2018, poziţia 51. Organizatorii au fost: Ministerul Educaţiei Naţionale, Reprezentanţa Comisiei Europene în România,  Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, Liceul de Arte „Aurel Popp”, Liceul Reformat şi Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare.

Concursul, aflat la a V-a ediţie, a avut, ca în fiecare an, o temă care se încadrează în obiectivele acestui eveniment, promovarea interculturalităţii, stimularea creativităţii şi originalităţii elevilor participanţi, „Patrimoniul cultural din comunitatea mea”. La etapa naţională au participat elevi reprezentanţi ai 16 minorităţi naţionale din 17 judeţe, selecţia s-a făcut din cele 102 echipaje din 23 de judeţe participante la etapa judeţeană. Minorităţile reprezentate au fost: maghiari, germani, romi, polonezi, italieni, croaţi, ucraineni, ruşi-lipoveni, greci, slovaci, sârbi, bulgari, turci, tătari, aromâni, evrei, iar judeţele reprezentate în concurs au fost: Argeş, Bacău, Botoşani, Bihor, Ilfov, Iaşi, Satu Mare, Timişoara, Gorj, Constanţa, Mehedinţi, Mureş, Covasna, Suceava, Braşov, Cluj, Caraş Severin.

Echipa Colegiului „Alexandru cel Bun” a reprezentat minoritatea poloneză şi a fost formată din următorii elevi: Drozdek Mariana Justyna – clasa a X-a D, Tcaci Cristina Maria – clasa a X-a A şi Revai Lucian Ioan – clasa a X-a A, care au fost însoţiţi de profesor Orheian Vrânceanu Maria. Coordonatorii echipei au fost prof. Dragomirescu Raluca şi Cîmpan Brînduşa Luminiţa de la colegiul humorean, dar putem spune că au participat la reuşită toţi cei care au dorit să se implice: inspector minorităţi naţionale Albu Cristina Maria, de la ISJ Suceava, care ne-a încurajat în permanenţă, echipa managerială de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, care a susţinut participarea, ASPA GH, care a asigurat transportul cu microbuzul colegiului, părinţii elevilor care au pregătit produsele gastronomice, Şcoala Gimnazială „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului şi Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Soloneţu Nou, care ne-au ajutat cu materiale promoţionale.

La deschiderea festivă a participat doamna Irina Elisabeta Kovács, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, Învăţământ în Limbile Minorităţilor, şi am avut şansa să o reîntâlnim pe doamna Naghi Ana Elisabeta, care ne-a fost alături în permanenţă, reprezentant al Ministerului Educaţiei Naţionale, iniţiatoarea şi sufletul acestui eveniment de amploare.

Cele trei zile au reprezentat o şansă în plus pentru toţi participanţii de a vizualiza şi de a învăţa despre minorităţile din România prin dans, piese de teatru, prezentări de costume, prezentări PowerPoint şi filme. Parada organizată în centrul oraşului a fost un adevărat spectacol, seara minorităţilor a oferit prilejul de a degusta din produsele specifice şi de a învăţa dansuri ale minorităţilor, iar concursul în sine a fost dificil de evaluat pentru juriu pentru că toţi cei prezenţi au impresionat prin bogăţia patrimoniului, prin implicare şi dăruire.

Fiecare etapă a concursului la care avem şansa să participăm cu elevii etnici polonezi reprezintă un prilej de implicare pentru aceştia, un moment de culoare, ritm şi diversitate care nu poate decât să facă plăcere tuturor participanţilor. Totul este pus în valoare: talent, spirit de echipă, cultură, mentalitate, religie, imagine şi text, organizare, prestaţie, costume şi preparate specifice. Cu fiecare participare la acest concurs ne simţim mai mândri că avem printre noi etnici polonezi care au atât de mult de oferit şi care sunt mereu dornici să o facă.

Mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi aşteptăm noi şanse de a face parte din ceea ce se întâmplă în fiecare an, Concursul Naţional “Călătoria mea multiculturală”.

 

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Profesor Dragomirescu Raluca

Colegiul „Alexandru cel Bun”

Gura Humorului, Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiul III obţinut de Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului la Concursul Naţional „Călătoria mea multiculturală” – ediţia a V-a, Satu Mare, 11-13 mai 2018.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premiul III obţinut de Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului la Concursul Naţional „Călătoria mea multiculturală” – ediţia a V-a, Satu Mare, 11-13 mai 20180.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei