Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 89 (6799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, în cadrul proiectului european Erasmus+ Body

În perioada8 – 14 aprilie, elevul sergent Loredana Benedekfi, elevul caporal Codrin Olaru şi elevul caporal Adrian Vorobchevici, însoţiţi de profesorul Mădălina Duminică, au participat lacongresul organizat în cadrul proiectului european Erasmus+ Body, în oraşul Casalmaggiore din Italia.

Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a implementat proiectul european Erasmus+ „Body Project” începând cu anul şcolar 2015-2016, alături de parteneri din Italia, Franţa, Anglia, Portugalia şi Polonia. Proiectul „Body” abordează prin activităţi diverse şi din diferite perspective importanţa interdependenţei dintre echilibrul mental şi echilibrul fizic şi a consecinţelor ce decurg din această legătură. 

Activităţile din proiect, derulate pe o perioadă de trei ani, se adresează elevilor, coordonatorilor de proiect şi managerilor şcolilor implicate şi îmbracă forme diverse: reuniuni transnaţionale, schimburi de elevi între şcoli în baza unor acorduri de învăţare, workshop-uri, vizite de documentare, întâlniri cu personalităţi, cursuri, congrese etc.

În cadrul congresului din Italia, elevii ştefanişti au avut parte de o săptămână cu activităţi educative, organizate pe mai multe planuri: prelegeri ştiinţifice, prezentări susţinute de elevii liceului gazdă, activităţi culturale şi sportive, ateliere de lucru şi voluntariat.

Echipajul câmpulungean a participat la activităţi practice de orientare în oraşele Cremona şi Casalmaggiore şi astfel au făcut o incursiune în istoria şi cultura regiunii. Partea cu cea mai mare implicare afectivă şi civică, a elevilor militari, a fost acţiunea de voluntariat la o fabrică unde sunt angajate persoane cu nevoi speciale.

Cu prilejul Congresului din Casalmaggiore, din cadrul proiectului european Erasmus+ „Body Project”, elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” şi-au dezvoltat competenţele de comunicare în limba engleză şi au făcut un pas înainte spre dezvoltarea sentimentului de apartenenţă la comunitatea europeană. Schimbul de experienţă evidenţiază aspectele comune ale educaţiei şi culturii sportive din şcolile partenere.

 

Responsabil relații publice Georgiana Lupu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, în cadrul proiectului european Erasmus+ Body.
 Vizualizări articol: 1507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, în cadrul proiectului european Erasmus+ Body0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei